tisdag, september 14, 2010

Kurs och egen träning

Ikväll var det dags för fortsättningskurs igen. Inte alltid helt lätt att komma med goda råd och tips för väldigt mycket handlar ju om att mängdträna och få in känslan för var man ska stå, hur man ska göra osv... och det finns ju helt enkelt inget facit eftersom alla hundar är olika! Men - man gör så gott man kan och förhoppningsvis får de något med sig i alla fall. Om inte annat att bygga banor och kombinationer, för det ingår i den här kursen! Här ställs det inte upp några färdiga lösningar, alla deltagare får vara med och släpa hinder.

Efter kursen så körde jag lite med egna hundar.

Först ut Otto, som fick träna starter på den kombination som vi körde sist med kursarna. En raksträcka hopp-slalom-platt-hopp och sen kom en böjd tunnel åt vänster, så det fanns en naturlighet i att faktiskt försöka få till slalomet som högerslalom. 2 flugor i en smäll liksom. Det gick väl... sådär. Det är precis det där med "känslan" för var jag ska placera mig som inte riktigt infunnit sig ännu. Men det är bara att nöta på. Fortsatte med några gånger bara slalom och avslutade det hela med en klassisk box där fokus var 2 hinder rakt fram, sväng och så de andra 2 hindren rakt fram. I teorin enkelt men hjälp... återigen det där med placering!! Körde både höger- och vänster-sväng och åt båda hållen blev problemet att han drog på hindret "åt sidan" efter svängen istället (mycket svårt att förklara i skrift och jag förväntar mig inte att ni ska förstå, det här skriver jag mest för mitt eget minnes skull). Konstaterade att ett framförbyte på insidan av hindret som kom direkt efter svängen kunde funka för att lösa problemet (när jag bara "stod kvar" så var ju hela min kropp riktad mot fel hinder så det var ju inte helt konstigt att det blev tokigt). Lite att fundera på. Och helt enligt "plan"!!

Lazer fick springa lite slalom höger/vänster omväxlande 4 ggr totalt och så blev det 4 ggr i den böjda tunneln. Vid det här laget öste regnet ner så jag avskrev planerna på att även träna på "ligg" (har inte ett smack med agilityn att göra men behöver tränas) i blötan. Jag tror inte han bryr sig men det kändes inte smart. Dessutom hade jag lovat att plocka undan hindren efter mig eftersom gräset antagligen ska klippas imorgon...

Inga kommentarer: