tisdag, april 24, 2007

Jaktsäsongen har startat

Ännu en mötesdag på jobbet. Och ännu ett träligt (skånska!) protokoll att skriva…

Såna här dagar är det verkligen extra skönt att komma hem och ta hundarna och gå ut på en ordentlig runda. Rensa kropp och själ, på något vis! Redan för sisådär 10 år sedan så var det ofta så att mina ”bästa idéer” fick jag när jag var ute i skogen och gick med hunden/-arna. Eftersom jag ”på den tiden” hade ett bitvis ganska kreativt jobb, så lärde jag mig att alltid ha block och penna i fickan när jag gick ut!

Nu ikväll har jag dessutom inlett årets jaktsäsong. Den minnesgode läsaren vet nämligen att jag, liksom många andra trädgårdsinnehavare, varje sommar bedriver ett ojämnt krig mot sniglarna. Dessa kryp lär ha varit igång ett tag men det var först nu ikväll som jag nästan ”snavade” (nåja) på några stycken små rackare här hemma. Lika bra att göra en attack alltså och 18 st har jag avlivat nu. Små, som sagt, så de var inte helt lätta att hitta. Jag har antagligen missat minst lika många till. Det är ganska intressant – B jagar i skogen, jag jagar i trädgården…

Under promenaden såg jag ett annat tydligt vårtecken, nämligen igelkotten! Vi brukar ju ha ett par-tre stycken som kommer på besök på tomten under somrarna. Den här såg jag dock på kyrkogården (vi bor ju nästan granne med den). Och jo, den levde, trots den geografiska placeringen.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Kan du inte sätta koppel på kotten och lära den äta sniglar? ;)

Anonym sa...

Du får väl träna hundarna på snigelsök annars, om inte mialenas förslag funkar. ;-) Dom behöver ju inte äta upp dom (bläk...) men kan ju visa matte var dom finns. Ännu ett arbetsområde för hundens fantastiska näsa - kanske?