tisdag, april 24, 2007

Minnet är bra men kort!

Ibland händer såna där saker som jag tänker att "det här måste jag skriva i bloggen" men sen glömmer jag det lika förbenat.

Nåja. Det börjar ju dra ihop sig till månadsslut och häromkvällen gick jag igenom våra räkningar. Noterade att två stycken "fattas". Idag ringde jag alltså till berörda företag för att få veta om dessa är utskickade osv. På firma A så var det inga problem. "Det här är beloppet och det här är OCR-numret, konto använder du samma som du brukar". På firma B däremot... Nej OCR-numret kunde hon inte lämna ut åt mig, för jag står inte med på avtalet. Det står alltså Bs namn på detta avtal. De måste skicka en kopia på fakturan. Hm. Här frågar sig nu "vän av ordning" - om jag hade bett någon av mina manliga kollegor att ringa och utge sig för att vara B, hade denne då fått ut OCR-numret?! Det går ju inte precis att kolla legitimation i telefon. Och visst, jag kan förstå att det kan vara sekretess på vissa uppgifter - men jag ville ju inte ha reda på något "konstigt" - jag ville ju BETALA IN pengar till dem!! Det är en märklig värld vi lever i ibland.

En annan sak som jag har glömt att skriva om i en vecka - lillebror har nu blivit vuxen på riktigt. För exakt en vecka sedan lyfte han på benet för första gången!

Inga kommentarer: