söndag, april 15, 2007

Sommarväder i april?!

I torsdags var vi som vanligt ute på BK och tränade. Hampus fick ägna sig åt fritt följ (position, vändningar, raksträckor), hopp, fjärr (tempo, tempo på nära håll) samt en platsliggning i grupp. Exakt vad Otto och husse gjorde hann jag inte riktigt se men bl.a. ägnade de sig åt apportering. Dessutom var de en förträfflig störning för Hampus under platsliggningen - för då fortsatte de att träna en bit bort. Båda hundarna (med respektive förare) fick också roa sig med lite agility.

I fredags var jag ledig från jobbet (flextid är bra) och åkte upp till Göteborg där vi hade möte i SHUs freestylekommitté. Det blev en bra dag även om vi mest satt inne trots det vackra vädret. Dock är det helt klart inte meningen att jag ska åka tåg heller. På vägen upp så var det en lastbil som kört in i en viadukt mellan Falkenberg och Varberg, så vi blev stående i ca 30 minuter i Falkenberg i väntan på besked om tåget skulle få köra vidare eller om det skulle bli buss istället. Till slut blev det i alla fall så att tåget fick rulla vidare. Kom alltså fram ca 50 minuter försenad. På hemvägen var tåget tydligen försenat redan från start. Jag hoppade på i Mölndal och därifrån skulle det avgått 16.48. Man bllir lite matt när det kommer upp "ny tid 16.56"... I och för sig gjorde det inte så mycket för SHUs förbundssekreterare kom med ett pendeltåg så jag fick en pratstund med henne medan jag väntade.

När jag kom hem så utdelades, en dag för tidigt, blommor och födelsedagspresent (i form av sätesskydd till bilen, det är faktiskt guld värt när man håller på med skogsaktiviteter, att skydda bilklädseln, men kanske inte så "romantiskt" - å andra sidan - hur romantiska presenter ger jag B...?).

Igår var det då dagen 35... Inget stort firande här inte, vi ska fira lite med Bs familj nästa helg (hans mamma jobbade denna helg). Jämna 10-tal kan jag förstå att man "tar i" lite med men 5-orna däremellan tycker jag inte är SÅ himla viktiga. Möjligen 25, 65 och 75... Sen ramlade det förståss in en del gratulations-SMS, mail och telefonsamtal. Mest överraskad blev jag faktiskt när min chef ringde! (Hej M om du läser detta!)

Så det blev i stort sett en vanlig lördag. Vi började dagen med sovmorgon - vilket vi inte har haft sen Otto flyttade in. På något mystiskt vis lyckades vi övertyga honom om att ta det lugnt, ända till klockan 9! Annars brukar den lille vilja stiga upp "som vanligt" dvs halvsex... eller åtminstone halvsju... Frukost intogs i lagom takt och sedan körde vi till skogs för att kolla hur långt mitt spår egentligen var. Ett elitspår ska ju vara 1500 meter och jag hade ju bara stegat så jag misstänkte att det kanske var för kort. B utrustade sig med GPS och så tog vi båda hundarna med oss på en tur i den obanade terrängen. Passade även på att markera ut var apporterna ska ligga. Lustigt nog så gick Otto nästan precis "rätt" i spåret hela tiden. Jag gick hela sträckan i måndags och delar av den i tisdags. Ligger vittringen verkligen kvar så länge? Ja, antagligen?! Och han är ändå inte tränad på personspår!! Eller var det ren tur? Vi fixade till några vinklar och en delsträcka av spåret och slutade på 1520 meter! SÅ himla fel "på det" var jag alltså inte vilket kändes riktigt bra. Nu ska jag bara gå igenom hela sträckan en gång till i veckan så jag känner mig helt säker, sen är det allvar på lördag.

Resten av dagen ägnade B åt trädgårdsarbete, främst lägga plattor vid staketet, samt att han bytte däck på min bil. Av någon lustig anledning fick han nämligen för sig att investera i en riktig domkraft (och tappade den på lilltån vilket inte var så bra) och göra jobbet själv här hemma. De senaste gångerna har jag ju lämnat in min bil för denna åtgärd. Sen pågår även "sanering" av dammen där det blivit ett rejält angrepp av alger. Urk... Förhoppningsvis blir detta klart idag så att guldfiskarna kan få flytta ut ur förrådet.

För min del var det sedvanlig städning - dammsugning, moppning av golv, disk och tvätt... Tyvärr är vi ju nu inne i den period då det är fuktigt i gräset på morgonen och vi har ett par ställen på tomten där vi har lagt på jord + gräsfrön för att "reparera" gräsmattan. Gissa hur hundtassar ser ut efter att ha passerat detta. Och det är inte alla gånger som vi orkar/hinner torka när de springer ut och in. Att golvet var nystädat för knappt ett dygn sedan, syns inte just nu. Jag ska ge mig på det igen med dammsugare och golvmopp senare i eftermiddag! Passade även på att "skola om" några av mina frösådder till större krukor. Vi får väl se hur det slutar med dessa små projekt.

Det kändes mycket märkligt med en temperatur som var närmare 20-strecket på min födelsedag. Visserligen är det ju ett annat klimat här i Skåne än i Stockholmstrakten, men jag har ju varit van vid att det mycket väl kan vara snöstorm när jag fyller år... Om jag inte minns fel var det kanonväder även för 5 år sedan. Lite lätt panik får man ju dock när det känns som om det var mitten av maj, fast det bara är mitten av april. Det är ju så mycket man vill hinna göra i trädgården osv. Träd och buskar håller på och slår ut för fullt nu! Kan vi bromsa lite grann kanske...

3 kommentarer:

Lime sa...

Men svara på SMSen... det gör hon inte... börjar vällan bli gammal och kommer inte ihåg hur man gör med ny, modern teknik.

Anonym sa...

Grattis i efterskott! Har också svårt för det där med att årtalen som slutar på 5 skulle vara något speciellt...

Unknown sa...

Haha, du är väl 23 precis som jag???