tisdag, april 10, 2007

Påsken överstånden

Jahapp, då var påsken avklarad för i år då. Vi tuffade upp till Sthlmstrakten i fredags morse, för att fira lite med mina föräldrar och min bror (med nybliven hustru, det inbitna samboparet sedan 12-13 år tillbaka, gick och gifte sig för en dryg vecka sedan, vet inte om jag har nämnt det innan). Dels påskfirande och dels fyllde/fyller min mamma och jag 100 år tillsammans nu med bara en dryg veckas mellanrum. Sen får ni som inte vet, gissa hur mycket vi blev/blir var och en för sig... Man talar ju inte om damers ålder, eller hur det nu var? På jobbet försöker jag köra med att jag är 23, och en av mina gulliga kollegor konstaterade för ett tag sedan att helt omöjligt hade det inte varit - men nu vet h*n bättre dvs hur gammal jag faktiskt är...

Långfredagen tillbringades alltså delvis i bilen, vi hämtade bl.a. en ny fin bilbur till Skodan. Lustigt nog gjorde vi samma manöver till stora bilen för 2 år sedan dvs hämtade bur på långfredagen. De har märkliga arbetstider på burfirman för det har aldrig varit några problem att få till denna lösning? Skönt att ha hundarna ordentligt förvarade där bak i alla fall. Sen blev det lite fika hos föräldrarna, en promenad med jyckarna och så bar det iväg in till stan på kvällen för att äta födelsedagsmiddag hela familjen. Lagom mycket och lagom dyrt. En lyckad utflykt på det hela taget!

Påskafton ägnade jag och B till stora delar åt shopping och miljöträning... Vi började med en sväng till Älvsjömässan där det pågick hundutställning. Träffade som vanligt en del folk vi känner från både när och fjärran - det blir lite märkligt när man träffar människor som bor i Skåne i Stockholm, när vi aldrig träffas "här hemma"...? Och det var nog det dyraste besöket vi gjort på hundutställning på länge - var ju ett visst behov av lite inköp av fällar till nya bilburen, ny spårlina till Otto (Bs gamla gick av för ett tag sedan), lite leksaker och tuggben och annat smått och gott. Pust!

Nästa punkt på programmet var miljöträning. B har länge velat besöka en större vapenaffär som håller till i centrala Sthlm men de envisas med att hålla stängt på påsken, har vi nu konstaterat för andra året på raken. Det fick bli en prommis med hundarna i centrala delarna av staden istället. Hampus har ju varit stadshund förr, men Otto har ju knappt varit inne i centralorten hemma... Lite stora ögon gjorde han när det var så många människor - och helst hade han velat hälsa på alla!! Utom gatumusikanterna som spelade dragspel och trumpet. Det gillade han inte riktigt.

Vi tog även en tur in i Kista galleria och kollade lite på allt möjligt... Inga större inköp dock - utom en liten tårta till eftermiddagskaffet. När vi kom hem hade mamma påskmaten klar, och sen blev det långprommis med hundarna och sen var den dagen i stort sett slut?

Söndag var hemresedag. Först hälsade vi dock på hemma hos min bror och svägerska. En lustig effekt av det besöket var att B blev lite sugen på att börja ta tag i utbyggnadsplanerna av huset hemma igen, bror min bor också i ett litet hus som är utbyggt... Vi får väl se om detta håller i sig så att vi kommer till skott någon gång! (Mina manliga kollegor hummade något om att jag ska smida medan järnet är varmt, när jag berättade detta för dem. Själv tror jag att det handlar om att se till att B hela tiden upplever att det är hans egna idéer och projekt - och inte minst att det är "hanterbart" storleksmässigt som projekt...)

Och igår, annandag påsk, regnade det. Och regnade. Och regnade... Vi började dagen med ytterligare en shoppingutflykt. Bs garderob behövde uppgraderas lite och eftersom han fick några presentkort i julklapp så passade det ju bra att ta tag i det. Kylskåpet var också ganska tomt...

När vi kom hem så stack jag till skogs för att fortsätta jobba med det där elitspåret som jag skulle lägga upp för DM:et om 2 veckor. Var ute i nästan 2 timmar och är fortfarande inte nöjd. Nu har jag fått till största delen av sträckningen men måste justera en bit på mitten för att få ut längden och slutet är jag heller inte nöjd med ännu. Får ta mig ut i skogen igen ikväll. Lustigt nog regnade det INTE medan jag var ute. Konstaterade dock att mina regnbyxor gjort sitt. Frågan är nu om jag ska köpa ett helt nytt regnställ, eller bara ett par nya byxor, och i så fall vad för sort... Vad jag dessutom missat var att ta med mig något att dricka, så jag kom hem med en sprängande huvudvärk - troligen vätskebrist... Stackars B som fixat fram mat, som jag knappt kunde äta. En huvudvärkstablett och en halvliter vatten och lite vila på soffan senare, så tog vi en prommis med hundarna i närområdet hemma. Jag gillar egentligen inte alls att vara ute i skogen i 2 timmar utan hund, men att lägga upp spår och ha ens Hampus med... nä... funkar inte! Hoppas verkligen att jag kan få till detta ikväll nu så jag kan gå igenom hela spåret ett par gånger till före tävlingen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jösses vad mycket shopping! Och t o m på utställningen! ;-)
Verkar som om ni haft en trevlig och händelserik helg i den stora staden.