fredag, april 27, 2007

Månadstävling

Det är ganska mycket med jobbet just nu. I onsdags fick jag klart för mig att jag ska med till England på fabrikstester i vecka 19. Det är ju snart det?!

Igår hann jag klämma in en timmes besök på Naturbruksgymnasiet i byn, för att prata om ett möjligt samarbete mellan HU-klubben och den nya "hundlinjen" som startade i höstas. Det var ett väldigt positivt möte - det här kan nog bli bra!

På kvällen var det dags för månadstävling igen. Den här gången hade jag bestämt mig i förväg för att nolla momenten "rutan" och fjärrdirigeringen. Eftersom vi inte är riktigt färdiga med dessa moment så är det bättre att göra dem på ett sånt sätt så att det fungerar, var min tanke.

Nåja.
Resultatet blev som följer:
Platsliggning - 10
Fritt följ - 8 "efter i start och helt om"
Platsläggande - 9 "snus"
Inkallande m ställande - 7 "stannar bra; mkt långsamt in" Här blev det lite missförstånd - TL är inte van vid lydnadsklasserna och var med på att h*n INTE skulle säga något vid själva ställandet, men blev osäker på kommenderingen vid ny inkallning och då blev det lite förvirring både för mig och Hampus...
Sändande m ställande ("rutan") - 0 Detta var ett av momenten där jag nollade medvetet genom att lägga ut en musmatta mitt i rutan som "target".
Apportering - 9 "saktar in strax före för" DET kan jag definitivt ta efter allt strul vi haft med detta moment.
Hopp - 0 Här såg Hampus ut som att "det ordet har jag aldrig hört förut". På andra kommandot tog han 2 steg framåt och vände sedan tillbaka. Först på tredje försöket blev det verkligen ett "hopp" och 3 kommandon = 0 i betyg... Nu har vi tränat hopp väldigt lite den senaste tiden - möjligen en förklaring?
Fjärrdirigering - 0 Det andra momentet som jag inte tycker är "klart". Vi har ju problem när det står en tävlingsledare bakom och jag är ute på "fullt avstånd" (5 meter i denna klass...) med att då vill H inte skifta ställning - framför allt inte från ligg till sitt första gången. Så jag valde att bara stå en meter ifrån för att försöka få skiftena att fungera i alla fall. Jovars, det gick väl "sådär".
Helhetsintryck - 9 "glad hund"
Totalt 114 poäng och det är ju inte mycket att hänga i julgranen men med 3 nollor ändå klart acceptabelt. Det han gjorde, gjorde han ju riktigt hyfsat.

Lite extra kul att dagens domare (jag är osäker på om h*n är domare "på riktigt" då personen kommer från en grannklubb) själv har Springer och tävlar i elitbruks med den...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Som sagt, med två planerade och en oplanerad nolla så var det väl helt OK poäng. ;-)

Ha en skön husvagnshelg.

Unknown sa...

Hm, om du går förbi Boots kan du väl kolla in om de har såna där kapslar i megaförpackning som jag brukade köpa till dig? Nu när jag inte längre bor nära menar jag :)