söndag, april 29, 2007

OS i snabbshopping?

Idag har jag åkt Linköping tur o retur på 13 timmar. Lämnade hemmet 06.55 imorse och återvände nästan exakt 13 timmar senare - 19.50...

Anledningen till denna utflykt var ett möte med Kennelklubbens arbetsgrupp för freestyle - där jag är SHUs adjungerade. Mötet som sådant tänker jag inte gå in på mer här, det tog ungefär... 5 timmar från det att vi samlades tills vi var klara. Fika och lunch inräknat.

Eftersom min kompis H har återvänt från sin jorden-runt-tur och det bara är 10 mil från Nyköping till Linköping, och hon ändå har flera vänner att hälsa på där, så hade vi bestämt att försöka hinna ses en liten stund i alla fall. Det blev ganska exakt en timme. På denna timme hann vi med 2 skoaffärer (utan att göra något "fynd" eller "klipp") och H&M där jag fortfarande har ett julklappspresentkort att göra av med. Och se - "som vanligt" så lyckas jag handla när jag har mentalt stöd med mig. En vit blus med lite stretch i, H har en liknande själv och svär på att den INTE behöver strykas utan bara behöver hängas efter tvätt, och en blommig topp nu till sommaren. Detta klarade vi alltså av på mindre än 2o minuter!

Sen var det bara att tuffa tillbaka till Skåne med tåget (tuffa och tuffa, X2000 tuffar väl inte precis, ska väl erkännas) och hemmet. Tågresan ägnade jag åt lite freestylearbete - det är dags för ett nyhetsbrev från kommittén till klubbar och domare. Husse har lyckligtvis aktiverat hundarna under dagen med allt från trädgårdsarbete och promenader till ett viltspår för Ottos del. En ampel med blommor (petunior tror jag vid snabbstudie) har uppenbarligen inköpts och hängts upp på trappen också.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Shopping....inte min favvosysselsättning direkt!! Iaf inte när det gäller kläder...
Tack för upplysningen om gulsippan! Var förbryllad där.....trodde nästan vitsipporna var sjuka...;)

Anonym sa...

Åh... Fick en vision av dig dansande freestyle på X2000... :D Men jag förstod sedan att det inte riktigt var DEN sortens freestyle-arbete.

Unknown sa...

Det är ju också så att det är lättare att shoppa i en annan stad än den man vanligen traskar runt i...

Anonym sa...

hm...minns inte om jag svarade?? Men jo - det blir en Sören, Stig, Sven, Svennis eller nåt i den stilen blir det nästa gång:) Ingen Svea alltså. Uppfödaren är inte helt överrrens med mig om namnvalet dock......