torsdag, februari 14, 2008

Torsdag = hundträningsdag

Jaha, då var det torsdag igen och dessutom Alla Hjärtans Dag. B var ute i god tid och kom hem med blommor redan i tisdags. "Varför ska jag trängas med alla andra just den dagen" var hans resonemang - och det är ju ganska klokt. Det är väl tanken som räknas - eller hur?!

Vi har varit på klubben och tränat hundarna, som vanligt när det är torsdag höll jag på att skriva!! Hampus fick köra fritt följ; raksträckor och position. Inkallning med ställande; där blev det problem och han "rann igenom" 2 ggr innan han kom på vad "stå" betyder... Hm. Rutan; gick riktigt bra! Lite tveksamt på första skicket men hyfsat rakt ut och in i rutan! Körde en 3-4 skick till och de gick lysande! Eftersom det var första gången för våren då det fanns instruktörshjälp på plats, så bad jag M att stå bakom Hampe ett par gånger för att kunna köra fjärrdirigering sitt-ligg lite mer tävlingsmässigt. Första skiftet fick jag köra dubbelkommando "som vanligt" när det står någon bakom, men sen gick det bra. Andra omgången vi körde gick bra från start.
Vi passade också på att köra lite agility, helt ostrukturerat den här gången också. Hampe överträffade sig själv vad gäller tempo genom slalomet och: han galopperade på balansbommen!! Detta har i stort sett bara hänt 1 gång tidigare... Det är tydligen roligare att köra agility numera när vi gör det totalt utan tanke och plan?! Det är ju nästan så jag börjar fundera på att försöka träna lite mer planerat...

Det var ett strålande väder idag - man tror ju att våren är här... plusgrader och sol!! (Ja, nu är det minusgrader och halvmåne men i alla fall)

1 kommentar:

Http://brewitzochco.blogspot.com sa...

Här kommer ett litet tips ang. fjärren: Jag klickar ALLTID första skiftet, dvs sitt i tvåan, går fram och belönar, lämnar hunden sittandes, går tillbaka 5 meter bort och kör resten av skiftena, olika många varje gång.
Om man tittar på en tävling så kan man snabbt konstatera att det för dom allra flesta skiter sig just på det första skiftet och jag har fått betydligt bättre koncentration och 99 gånger av 100 så funkar det....
Lycka till!!!