måndag, maj 12, 2008

Det finns en första gång för allt...

... t.ex. att arrangera agilitytävling. Igår hade vi den första agilitytävlingen i vår BKs historia. En liten inofficiell sådan men dock. Allt flöt på riktigt bra och det gjorde även förberedelserna i lördags. Jag tror att de flesta var nöjda och funktionärerna verkade tycka att det var roligt, även de som inte har någon agilityerfarenhet alls sedan tidigare.

Eftersom tävlingen var en del i vårt klubbmästerskap så var jag ju "tvungen" att vara med. Vi diskade oss i båda loppen MEN Hampus verkade tycka att det var roligt och sprang på riktigt bra under den del där vi fortfarande var "med i matchen". Efter disk valde jag att inte traggla hela banan utan ta ett antal hinder på vägen ut och behålla glädjen i det hela. Det var ju öppenklass så det var lite för svåra banor för oss egentligen, funderar faktiskt på att anmäla till en officiell klass I-tävling igen nu framöver.

En annan "första gång" var att jag faktiskt skickade en röst till finalen i TV4s "Körslaget". Det har jag aldrig gjort förut. Frågar ni mig, så vann rätt kör!

Eftersom det var en liten tävling blev det lite tid över både i lördags efter förberedelserna och igår. Lördagseftermiddagen ägnades åt diverse trädgårdsarbete och igår... gjorde vi faktiskt inte så mycket. Direkt efter tävlingen så stack vi iväg till en liten sjö och lät Otto träna lite vattenapportering. T.o.m Hampus var i och simmade, han är ju inte så förtjust i det annars. Ja - han kom ut på djupt vatten "av misstag" så han var ju tvungen. Och då såg jag något jag inte sett förut (stranden är lite halvbrant så jag såg honom simma "uppifrån"): Hundskrället paddlar ju bara med frambenen!! Bakbenen använder han inte alls... Hampe behöver uppenbarligen gå i simskola?! Inte konstigt att han inte är förtjust i att simma när han uppenbarligen inte kan... Får se om vi kan åtgärda detta i sommar, håller värmen i sig så kanske t.o.m badkrukan Bibbi tar sig i vattnet någon gång framåt semestern...

1 kommentar:

Anonym sa...

Tycker också att rätt kör vann, de var helt outstanding. Och jag röstade också. 2 gånger!!! Och det blev ju inte sämre av att dom kom från en av mina f d hemkommuner. ;-)