lördag, maj 24, 2008

Var bor osten? och Tjuvlyssnat...

Jag utlovade ju en "berättelse ur verkligheten"...

Följande utspelade sig i morgonfikakön på jobbet för några veckor sedan:
Lite längre fram i kön är M i färd med att bre sig en macka och konstaterar (uppenbarligen) att osten är så gott som slut. H*n vänder sig då om och ber L, som står framför mig i kön, att ta fram en prästost till. Logiskt, då L står i höjd med kylskåpet. L börjar dock förvirrat famla i luften och säger: "Vardåifrån?"... Hallå.... hur har vi det med förståndet på vissa medarbetare... I det läget sticker jag fram näsan och föreslår "öppna kylskåpsdörren". Ja du milde tid...

Och så var det avdelningen Tjuvlyssnat...
Man hör ett och annat på tåget! Senast igår var det en person som satt och pratade om att ev. skaffa hund. Men så var det ju många som påpekat att det är ju ett stort ansvar osv. Då häver människan ur sig "men vi har ju fem hästar hemma så ansvar är vi ju vana vid". Hmm... det är en liiite annan typ av ansvar med hund, vill jag nog hävda. Det tar mer tid än vad många hästägare tror, att ha hund. Framför allt de första åren när den ska fostras. Visst, det finns folk som har både häst och hund och får ihop detta men jag häpnar över hur man hinner. Själv skulle jag inte ens ge mig på att försöka, i synnerhet inte när jag har en pendlingstid på uppåt 2 timmar per dag (personen ifråga åker för den delen längre än jag gör).

Idag har vi (mest B) kört skräp från bygget till tippen. Det är märkligt vad mycket det blir av gamla hängrännor, riven panel osv! Jag rensade lite bland alla gamla plastkrukor också... Vi har dessutom köpt blomma till svärmor till imorgon och passade på att köpa några tomatplantor samtidigt.

Det blev även en tur till närbeläget vatten och lite vattenapportering för Otto. Hampus plaskar som vanligt mest med tassarna men han verkar ha kul han också.

Igår tog jag Otto med på en löptur och vi höll ett riktigt hyfsat tempo. Komma under timmen på milen ska inte vara omöjligt i år när det känns så här bra redan nu! Helst vill jag ju under 55 min men vi får väl se om det lyckas. Har hittat ett lopp som går ett par veckor före tjejmilen som jag skulle kunna ha som "genrep".

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe... ja VAR bor osten?

Underbart.

Lime sa...

Men! Vet ni inte det?!

i OSTERIKE förståss.