måndag, maj 05, 2008

Jag är inte död...

... men däremot har jag fått ägna stora delar av helgen åt att agera PC-doktor. Något illasinnat "kryp" (läs virus/trojan) hade på något märkligt sätt slunkit in i vår dator, trots ett väl uppdaterat Norton-skydd med såväl antivirus som brandvägg. Det är bara att konstatera, helt säker är man aldrig när datorn är uppkopplad mot omvärlden. Nu är det ju tur att jag är både nyfiken, intresserad, lite kunnig och inte minst envis i de här sammanhangen, så efter ett antal scanningar, sökningar på nätet, ominstallation av nämnda Norton-skydd osv, så är enländet borta. Detta har dock gjort att bloggandet (och mycket annat) har kommit på efterkälken.

En kort rekapitulation av veckan som gick:
Måndag - nybörjaragility. Jag blev osams med en kursare... En husse kom istället för matte. Hunden extremt "förälskad" i en nyligen färdiglöpt tik. Husse bankar hunden i backen ett antal ggr, hunden morrat åt såväl husse som mig och B. Ska man nu slänga hunden i backen så anser jag ju att den då ska "ta åt sig" av den korrigeringen men det var icke fallet här... OCH dessutom anser jag att tränar vi agility så är det agilityövningen vi belönar = fram med godis/belöning direkt efter sista hindret. Kontakt, uppfostran etc tränar - och belönar - vi i andra sammanhang!!! Åh så arg jag var... Där har jag nog fått en ovän för resten av livet. Hunden däremot vete katten om han inte fick viss respekt för mig när jag monterade loss honom från tiken ifråga (det hela gränsade till våldtäktsförsök) och eftersom jag inte går i närkamp med en morrande hund som inte är min egen, blåste upp mig rejält och kommenderade "ligg" - innan han fick "lov" att "gå till husse". Vad är det han Cesar på TV snackar om? "Mental state"? Jag tittar inte så ofta på såna program...

Tisdag - fortsättningsagility. Väldigt få hundar med pga löptikar (vi har löptiksförbud 2 veckor före tävling på planerna), så Hampus fick vara med och göra några övningar - "så här ska man inte göra"... Efter fikat byggde vi upp en hoppklassbana och efter kursens slut körde jag den med både Hampus och Otto. Hampe gick riktigt bra, sprang på fint! Det passar honom (och mig) utmärkt att slalom kommer som andra hinder i banan... Otto var "överallt" på en gång - tur att alla gått hem vid det laget. Han har så mycket spring i benen nu när vi inte kan släppa dem på tomten hemma pga bygget.

Onsdag - Valborg! Vi hade ju tänkt ta en tur med husvagnen över långhelgen men det avskrevs för ett tag sen. För mycket att göra hemma... Det blev en cykeltur till brasan i grannbyn istället.

Torsdag - lördag... Nu börjar dagarna flyta ihop, vad gjorde vi vilken dag?! Vi har i alla fall grejat mycket hemma med bygge, trädgård osv. Köpte lite nya plantor och anla en ny rabatt på "baksidan" av hundgården. Där har mest varit brännässlor (och snigelodling?) tidigare, grävde bort nässlorna och satte dit resterna av den rabatt jag försökte skapa i höstas. Tyvärr blev den aldrig inhägnad så Otto har varit där och grävt en del. Jag försöker ju spara etiketterna när jag köper nytt men den här gången har dessa etiketter bytt plats pga grävningen... Det ska bli spännande att se vad det blir av det hela när växterna kommer upp ordentligt! Av de rosor som införskaffades i höstas verkar det bara vara 2 som har överlevt; Kronprinsessan Margaretha och Morden Sunrise. Vart den 3:e plantan tog vägen vete katten. Eller kanske Otto? Eftersom tanken är att skapa lite mer skugga i hundgården så blev det även några klätterväxter; Ros "New Dawn" och en klematis "Piilu". Blåbärsbuskar har vi också köpt.

I lördags lyckades jag också äntligen köpa en vår/sommarjacka. Utan gore-tex eller andra finesser.

Igår blev det ett försenat födelsedagsfirande med svärföräldrarna vid grillen hemma i trädgården. Mer blåbärsplantor, ett planteringsbord (på "beställning" - jag har funderat på det länge men aldrig kommit till skott) och lite annat småplock. Tack snälla L & Y!

NU måste jag ägna mig åt arbete!

1 kommentar:

Anonym sa...

Skönt att du är tillbaka, och grattis till vårjackan. ;-)