fredag, maj 16, 2008

Hundträning

Igår kväll fick B engagera sig i bygget medan jag körde ut till klubben med hundarna. Hampus fick en drillning i fritt följ, vilket kändes lite "segt". Börjar han redan bli "övertränad"? Dessutom körde vi rutan, med target - lite större sådan än förra gången. Det gick riktigt hyfsat faktiskt. Försökte varva lite mellan fritt följ och rutan istället för att stå och "nöta". På tävling har man ju bara en chans! Dessutom nyttjade vi kvällens "behövs-jag" person som var J, till att stå bakom på fjärren. Började med att klicka o belöna för första skiftet = sättandet, då det brukar vara där det "skiter sig". Men han satte sig snällt alla gångerna! Vi har ju kört lite med husse och lillebror bakom, kanske har det hjälpt? Sen körde vi en tävlingsmässig omgång också av fjärren och se på katten - det fungerar! Kanske vågar anmäla mig till tävling igen?

Eftersom husse inte var med så fick även lillebror en omgång - linförighet, snabba lägganden och korta inkallningar. Han är ju en fröjd att arbeta med, som vanligt! Vi avslutade med lite agility, det stod en "rundbana" uppställd så den körde vi lite på. Otto bara ÄLSKAR A-hindret... I ett läge så blev det totalt kommunikationshaveri mellan oss. Jag ville ha honom framåt mot ett hopphinder, han ville till A-et. Till varje pris...!

Väl hemma igen blev det lite dammsugning och iordningplockning. H kommer i eftermiddag från England. Imorgon bär det av till Göteborg där hon ska springa "varvet".

Inga kommentarer: