torsdag, maj 22, 2008

OK då...

... jag har ju åtminstone en läsare som saknar mig!
Sen jag skrev "ordentligt" sist har följande hänt (i korthet):
  • Hämtat H på Kastrup (Skånes internationella flygplats...)
  • Åkt till Göteborgsvarvet som "supporter" åt H som klarade Göteborgsvarvet med den äran. Jag hävdar att hon var oförskämt fräsch när jag såg henne på upploppet. För egen del blev det ju inget springa i år. Jag satsar på Tjejmilen i augusti istället. Nästa år blir det varvet.
  • Grävt ner diverse plantor i trädgården.
  • Löptränat lite.
  • Jobbat, jobbat och jobbat (övertid).
  • Städat och städat - det är inte helt enkelt att bo mitt i en byggarbetsplats. Damm och grus väller in...
  • Ett par gamla kompisar har skådats i trädgården igen: Herr och fru (?) igelkott. Jag hoppas att de mumsar i sig några små sniglar nu!! I söndags såg jag "lämningar" efter dem på gräsmattan, i måndags kväll såg jag en kotte genom fönstret och imorse såg jag två! Otto är därmed nu belagd med utegångsförbud i trädgården på kvällstid och tidig morgon. OK, just nu har vi ju inte hundarna lösa på tomten alls eftersom grindarna är avhängda = fritt ut till hela byn...

Idag har vi haft "avdelningsdag" med jobbet vilket betydde "tillsammansaktiviteter" utomhus. Eftersom vi hade ett riktigt härligt försommarväder var det helt OK - bortsett från att det finns massor av jobb som ligger och väntar på kontoret. Men men. Det är bara att försöka beta av en sak i taget.

Ikväll var det ÄNTLIGEN dags att åka till klubben för lite hundträning, det har blivit lite si och så med det ett tag nu. Först på programmet stod dock att mata in anmälningarna till lydnadstävlingen om 3 veckor, därefter var det instruktörsmöte - ett ovanligt snabbt sådant. SEN var det dags för träning. För Hampus var det lydnad som gällde för, fritt följ, rutan (med target på ca 5x3 cm) - gick riktigt bra! Fjärren utan "störning" men med mig på lite längre avstånd gick också rätt hyfsat. Hoppet däremot var en katastrof. Islag på islag. Började laborera med avståndet men frågan är om det är det eller höjden på hindret som är "problemet". Jag undrar om han slarvar lite när hindret ser "lågt" ut...??

Eftersom husse var upptagen på annat håll så körde jag även Otto. Lite linförighet för att få upp kontakten och fokuset på "mig" till att börja med. Sen baxade jag ihop en kort M-bana med tunnel, 4-pinnars slalom, hopphinder, balans, hopp, långhopp, hopp, A, däck och hopp. Lite diskussioner hade vi om var i banan A-et skulle komma in. Lillebror vill gärna bestämma det själv. Sen blev det lite knyckel med däcket vid högerhandling också. Plötsligt fick han för sig att springa under däcket?? Det fick jag dock ordning på rätt snabbt men jag tror det tog lite på huvet på Otto-bus för han verkade faktiskt lite trött efter det!

Har haft ett antal "bloggidéer" under veckan som jag inte orkat förverkliga. Men jag har en höjdarhistoria till från jobbet på G. Vänta ni bara...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Väntar med spänning. :)

Unknown sa...

Jag med! Jattenyfiken nu :)

Jag har ju problem med att veta hur mycket (langt?) jag orkar, men nat ska man ju ha att trana pa ocksa. Nasta ar blir det andra bullar! Ha ha.