söndag, mars 23, 2008

God Jul - eller hur var det...?

Med tanke på att påsken i år är ovanligt tidig (hörde något om att den inte varit så här tidig sedan 1930 - eller om det var 1913, jag hörde det på brittisk tv så jag är lite osäker) så borde man ju inte bli förvånad över snön. Med tanke på att det inte varit något ovanligt med snö när jag fyller år i mitten av april, vilket emellanåt sammanfallit med påsken, så borde jag verkligen inte bli förvånad. Men så var det ju den här obefintliga vintern i år... just nu känns det nästan som det är nån högre makt som sitter och flinar åt oss "där lurade jag er allt"?!

Idag har vi i alla fall haft soligt och fint väder, även om det varit minusgrader största delen av dagen - åtminstone i skuggan. Husse ägnade sig åt att beskära en del träd, med viss assistans (?) av hundarna. Ottos hälta har gått över efter par dagars vila, så vi passade på att ta en skogspromenad också. Utöver detta har jag roat (?) mig med att frosta av frysen (bäst att passa på när det är minusgrader!) och städa skafferiet. Sånt gör alltid att jag känner mig lite duktig när det är klart!

Igår gjorde vi en liten utflykt utan hundar; till Tropikariet i Helsingborg och tittade på olika exotiska djur. Spindlar och ormar får gärna vara bakom glas för min del. Lemurer, fåglar, silkesapor och annat som är mer "mysigt" är "frigående" på denna anläggning och det är ju lite skoj. Det var i synnerhet en lemur som såg väldigt busig ut - jag bara väntade på att få den i huvudet... B har varit där en del "å tjänstens vägnar" så jag fick ett och annat utöver djuren utpekade. Den avdelning som nog faktiskt fascinerade mig mest var "Hajrevet" - ett jättestort akvarium/vattentank med en mängd olika fiskar och ett konstgjort rev... Där hade jag nog kunnat sitta i flera timmar och titta på fiskarna!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Asså spindlarna kan de gärna få ha nån annanstans... Fy! Ormar gör mig ingenting :)
Lösspringande (så mycket det nu kan bli på såna ställen) djur är alltid skoj, de har ju lite mer att fundera på och aktiveras av då!

Anonym sa...

Själv hörde jag någonstans att påsken var så här tidigt för ca 20 år sedan? Men jag har ingen aning om sanningshalten i det heller.

Tropikariet lät roligt. Kanske ska försöka klämma in det på någon av mina utflykter till Skåne.