tisdag, mars 04, 2008

Vintern håller i sig

Imorse var det 4-5 minusgrader och gårdagens snöslask hade frusit till rejält... Bilen fick jag skrapa fram ur ett ispansar. Att fylla på fågelmat åt småfåglarna var inte att tänka på - locket på "matautomaten" hade frusit fast totalt.

Nu skiner solen och förhoppningsvis blir det väl några plusgrader under dagen så att vi kan återgå till den där våren som meteorologerna utropade häromveckan. Krokus i februari och snö i mars... upp och ner vända världen!

Rätt intressant var ett inslag på SVTs Sydnytt igår, där man intervjuade folk kring det här med de milda vintrarna... Jo det var ju oroande osv. Lustigt nog verkar väldigt många ha glömt att för bara 2 år sedan hade vi den kallaste och snörikaste vintern i Skåne "i mannaminne"?!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Men eftersom så himla många skåningar verkar bo i Norrköping är det väl de som flyttat ner istället som bara varit med om en Skånevinter och då blir det ju "i mannaminne"? ;)

Anonym sa...

En annan tar inte ens fram några julgardiner...och kom det upp några så skulle de då aldrig komma ner, för vi har samma gardiner som för fyra år sedan :-0!
Skönt att du "har tid" att va tebaks på bloggen igen iallafall!