torsdag, mars 27, 2008

Hunddag

Idag var jag ute på lite "uppdrag på fältet" å tjänstens vägnar, när dessa var slutförda flexade jag ut - och var plötsligt hemma ca 1½ timme tidigare än vanligt! B skulle jobba över så det var jag och bröderna Bus som hade eftermiddagen och kvällen för oss själva... (Ja, husse har fortfarande inte kommit hem när detta skrivs, men han har ringt och är på väg i alla fall)

Började med att köra till skogs och ta en prommis på rundan vi brukar gå där. Solen sken och det var riktigt härligt att hinna med detta en vardag! Direkt därifrån körde jag ut på klubben och tränade. Var där tidigt så det var bara jag och ett ekipage till på plan. Otto fick köra både lite enkla agilityövningar och lite lydnad. Som vanligt är han arbetsvillig till max. För Hampus blev det fritt följ, ett läggande (WOW - där var det där läggandet som jag vet att han kan!), ett par-tre inkallningar med ställande (med beröm vid olika tidpunkter - ståendet, farten in osv) och så rutan. Ständigt denna ruta... Idag hade jag ställt ut den så att inte H såg när jag ställde ut konerna, och la targeten i rutan. Första skicket - total förvirring. Andra skicket - lite mindre förvirring. På tredje försöket kom han på att "jasså är det det här vi håller på med" och sen matade jag på ett antal gånger till. Hjärntvättsprincipen kanske fungerar någon gång? Körde även ett par skiften ligg-sitt med tanke på fjärren. Det som brukar strula där är ju första skiftet så jag fokuserade på det idag. Ingen tävlingsledare eller annan störning på plan och då gick det bra.

En riktigt bra eftermiddag/kväll känns det som att det blev. Det här behövde jag nog - av flera skäl... Vissa dagar känns det bara... urk, och igår var det en sån.

1 kommentar:

Anonym sa...

Efter urk-dagarna är det tur man har hundarna att rehabilitera sig med. Undrar vad man skulle göra annars?