torsdag, april 10, 2008

Imorgon bär det av!

Efter mycket "om" och "men" har jag lyckats klämma in en blixtvisit i Stockholm hos mina föräldrar i programmet. Det kostar mig en semesterdag - men eftersom besöket även inkluderar Trädgårdsmässan på Stockholmsmässan i Älvsjö, så får det vara värt det... Ja, att träffa mor & far också för den delen. Jag minns faktiskt inte när jag såg dem senast - det är nog frågan om det inte var när jag sprang Tjejmilen i slutet av augusti!? Nåja, det är ju sånt man får leva med när man bor i lite olika delar av landet - och dessutom hade föräldrarna "ofoget" för sig att vara bortresta både vid jul och påsk, som ju annars är naturliga tillfällen för besök. B och hundarna blir hemma den här gången, det är mycket nu - bl.a. ska husvagnen besiktigas och det börjar närma sig med vårt bygge...

Bokade flygbiljetter häromdagen och lyckades, trots den sena bokningen, komma undan någorlunda "humant". Väljer dock lite udda restider vilket väl antagligen bidrog till prisbilden. Stannar inte borta hela helgen heller för nu är det mycket med spårtävling och bygge, utan flyger hem igen lördag eftermiddag - ett drygt dygn i storstan får räcka den här gången.

Trädgårdsmässan har jag varit på ett par gånger tidigare och det ser jag verkligen fram emot. Vid sidan av hunderiet är ju trädgården min stora passion. Kriget mot sniglarna har inletts för säsongen - i söndags la jag ju ut "snigelfritt". Imorgon innan jag ska iväg med flyget ska jag ta och besiktiga "betesstationerna" och se hur läget verkar. Kanske finns det nya spännande medel och metoder på mässan... Det är lite trist att man måste lägga så mycket krut på skadedjursbekämpning men det är ju den bistra verkligheten. Vår tomt gränsar ju dessutom på 2 sidor mot en äng/hage, så där frodas antagligen den små kräken. Närmaste grannen är inte direkt trädgårdsintresserad heller... Ska se vad som kan göras för att "snigelsäkra" så mycket som möjligt av grönsaksodlingar och liknande. Ifjol hittade de ju till o med in i växthuset. När det gäller blommor har jag börjat lära mig vad de slemmiga kräken inte äter, bl.a med hjälp av den här listan.

Ikväll ska jag ut och titta på högrespår start/slut med en spårläggare - och försöka klämma in lite egen hundträning också. Stackars Hampe är klart eftersatt just nu... Det är ju lite tur i oturen att han är en sån hund som är ganska nöjd bara han får några promenader och lite kärlek!

4 kommentarer:

Unknown sa...

Pa dem bara, de slemmiga sma asen! Jag gick forbi en affar som verkade salja en hel massa antisnigelprodukter haromdan, synd att jag inte kan skicka over dem...

Anonym sa...

Ha det så trevlig i storsta'n! :)

Unknown sa...

Halsa mamsen - hur gar det med traningen? (hennes alltsa :)

Bibbi sa...

mialena: Mamma hummade nåt om att hon måste ta tag i stavarna och börja gå...