onsdag, april 23, 2008

Så svårt att komma med på spårtävling...

... får man ju ofta höra att det är.

Till helgens tävling, dubblerad i såväl högre- som elitklass, kunde vi ta emot totalt 16 högre ekipage och 30 elit. När anmälningstiden var slut hade vi precis 16 anmälda i högre och 39 i elit. Alltså inga reserver i högre och 9 st i eliten. Igår kväll, tisdag, fick jag besked av tävlingssekreteraren att jag bara har 11 ekipage kvar i högre klass. 7 på lördag och 4 på söndag. Vi har alltså inga reserver att ringa in, eftersom det inte var fler anmälda än vi hade platser. Och detta var alltså igår, tisdag, och det är fortfarande några dagar kvar och fler tikar som kan börja löpa osv. På elitsidan vet jag inte riktigt hur det ser ut men där har man i alla fall börjat ringa in reserver (hur långt ner på listan de kommit vet jag inte).

Min egen erfarenhet från det fåtal högretävlingar jag anmälde till när jag flyttade ner hit, var att jag kom med på allt jag anmälde till.

Vad handlar detta om? I alla år har jag hört snacket att "det är så svårt att komma med på spårtävlingar". Har folk slutat tävla spår, eller...?

För ett antal år sedan var jag med om att min dåvarande klubb hade lägre-klass spår, jag var ett av de 9 hemmaekipagen som alltså hade förtur. Vi kunde ta 10 spår, så det var EN plats kvar att lotta ut till övriga anmälda. Som var 76 stycken...!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Här ÄR det svårt att komma med. Har ju bara kört lägre och högre (aldrig elit) men jag har varit med om PM där man inte ens varit reserv utan HELT bortlottad. Synd att jag är bortrest i helgen annars kunde jag ju ha efteranmält Iza i högre och kört (efter en snabbavrostning). ;-)

Bibbi sa...

Ja jag har ju alltid hört att det är i "storstadsregionerna" (läs Sthlm-Göteborg (inkl delar av V Götaland)-Skåne) som detta var ett stort problem. Och i Sthlm var jag också med att vara helt bortlottad. Vid något tillfälle i ett angränsande distrikt stod jag som 17.e reserv... (dvs de lottade nog inte bort någon utan satte upp alla som reserver)
Ifjol när vi hade DM-spåren på min klubb så hade vi också 15 elitspår "klara". Efter återbud tror jag det var 8 eller 9 st som kom till start. "Mitt" spår som var nr 10 (läs bloggen för ett år sen) blev reservspår. OK, till DM hade vi inga anmälningar från andra distrikt - men mer än 15 elitekipage i Skåne borde det väl finnas, tyckte jag då... I år är det ju bevisligen det dubbla!