fredag, april 18, 2008

Rent hus och jobbångest

Lite smygbloggning så här på fredagseftermiddagen... Nackdelen med att jobba på IT-avdelningen är ju att man vet mycket väl att allt man gör på nätet kan synas av chefen. Nåja, gör han det så vinkar jag lite här!

I onsdags kväll så tittade vi faktiskt på "Rent hus" på TV4. Den här gången var det väl inte lika mycket mögliga pizzakartonger som i en del tidigare program (har inte sett så många av dessa) men däremot var det en hund, som helt klart var stor bov i "dramat". Jag fick vissa flashbacks till Simbas uppfödare, som för många år sedan under en lerig vår förtvivlat uttryckte sig som så att "leran bara väller in i huset". Ja, om man inte torkar/spolar hundtassarna - så gör den det... Som B sa: "hade det sett ut så där så hade jag aldrig släppt in folk på besök, än mindre ett helt tv-team". Vid några tillfällen har vi sett den amerikanska (eller brittiska?) förlagan till detta program. Tanken som har slagit åtminstone mig då är: Hur ser det ut någon/några månader senare...? I den svenska versionen verkar det vara planerat för återbesök, DET ska bli intressant att se! Plus att de boende verkligen får vara med och städa själva (det minns jag knappt om de var i originalet?), det känns ju som att det är en pedagogisk poäng med det. Och en sak kan jag helt hålla med onsdagens "offer" om: "När det är klart, så njuter jag". Så känner jag också när det gäller städning... och som hundägare är det bara att inse - man får aldrig släppa greppet om dammsugare och mopp, för det tar nog inte många veckor så gror hemmet igen. ÄVEN om man torkar tassarna...!

Vissa dagar har jag extremt svårt att få något vettigt gjort på jobbet (hej chefen igen om du läser detta). Idag är det en sådan dag. Inte så att jag har någon brist på saker att göra, tvärtom! Jag vet knappt var jag ska börja, och kanske är det där skon klämmer. Nåja. Får ta med mig listan över "att göra"-saker hem i helgen och försöka prioritera lite. En lagom mix av jobbiga och enkla uppgifter brukar vara ett vinnande koncept!

Igår var jag ju förresten med och höll i ungdomsgruppens agilityaktiviteter på BK också. Det är dryga 20 st i den gruppen så efter mycket om och men blev det en delning på olika aktiviteter. Det är ju inte särskilt meningsfullt att ha 20 elever på en gång... Dock ska jag ge mig på just det om en dryg månad då jag har föreslagit "freestyleintro" till programmet och har man gett förslag, får man vara med och ro båten i land. Så enkelt är det. Hann med att träna lite med våra egna hundar också. Det har blivit mycket agilitykursande den här veckan...

Ikväll ska jag ut och titta till spårmarkerna inför tävlingen nästa helg med vår huvudtävlingsledare I. Meningen var att jag skulle tagit spårskyltarna med mig från klubben igår men är det någon som tror att jag kom ihåg det? Nää... så jag får köra ner om klubben och hämta dem innan jag ska träffa I. Dessutom körde jag hemifrån utan nyckel till vägbommen imorse, den hade jag nämligen i fickan på hundträningsbyxorna. Bara att vända och köra hem igen och hämta. Förvirrad? Jag? Nää...

Har lite ont i halsen också - blir inte alls förvånad om jag är däckad nästa måndag när spårtävlingen är över (jag minns hur det var på 90-talet när jag var inblandad i drakbåtstävlingen i Stockholm - veckan efter tävlingen var vi flera som ALLTID blev förkylda!). Ska försöka mota eländet så gott det går nu i helgen med naturläkemedel och mycket vatten. Vi har inga större evenemang inplanerade, jag ska ut och titta på spår med ett par spårläggare och en mottagare imorgon "bara"... Det är mycket spår nu!!

Dessutom kom det en kallelse till tävlingsledarutbildning. Jag hade väl kanske inte riktigt räknat med att distriktet verkligen skulle lyckas dra igång en sådan före sommaren, så lite chockartat kom det. Och det är ju rätt mycket ändå i maj... Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra ännu, hoppa på eller försöka skjuta det på framtiden. Å andra sidan kan det vara bra att ha det gjort, eftersom jag har lite andra planer för hösten.


Och så här ser en nyfiken kontorshund ut när han ska kolla vad som händer utanför fönstret...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jösses... ska du bli tävlingsledare nu också? Här höll jag nogsamt käft när det proklamerades att det skulle starta en utbildning. Har alldeles nog med utbildningar nu; instruktör, tävlingssekreterare och testledare. Det räcker. I synnerhet som mitt engagemang går på lågvarv just nu.

Unknown sa...

Fritid är överreklamerat, eller? ;)

I den engelska varianten av städprogram jag sett får "offren" vara med och städa och det görs återbesök efter några veckor, och de flesta sköter faktiskt om hemmet... Lite enklare när det inte är riktigt lika kaosartat!

Bibbi sa...

Fritid är överreklamerat, ja... ;-)

Jag har inte sagt att jag ska bli tävlingsledare, men det är väl nästa "titel" på tur så att säga. Och dök det plötsligt upp en utbildning. Lite taskig tajming tyvärr dock, hade passat bättre tidigare i vintras.

Bibbi sa...

Och förresten, jag är ju "bara" instruktör och tävlingssekreterare. Och freestyledomare...