måndag, juli 14, 2008

Husmor

Ibland så drabbas jag av någon form av husmorsanfall. Idag inträffade detta, åtminstone lite grann.

Jag har frostat av frysen - den råkade nämligen stå pyttelite på glänt för en tid sedan, inte särskilt länge men tillräckligt för att skapa rejält med rimfrost därinne... Fick även tillfälle att kasta ut sånt som var gammalt. Tur i oturen att vi har en frysbox också, annars hade det ju inte varit nån "hit" att ge sig på ett sånt projekt mitt i sommaren. Och boxen är just nu bara halvfull.

Ägnade sen lite tid åt att läsa recept och skriva inköpslista. Dagens middag bestod av spenatsoppa - för första gången i mitt liv lagade jag denna rätt! Någon stuvad spenat blev det alltså inte... Och naturligtvis måste vi ju ha pannkakor, eller i alla fall plättar, efter soppan. När jag ska göra pannkakor brukar det mest bli... pannkaka av det hela. Det blev några hundplättar också, men inte så många som det brukar bli om jag ska göra pannkakor!

Det tråkigaste med såna här huslighetsanfall är ju faktiskt att röja upp efteråt. Tänk den som hade en diskmaskin...

Har hunnit med att promenera med hundarna också, och medan jag var ute och skördade spenaten (jajamen - egenodlad!) så fick de leka lite i trädgården också. Hopp-skutt. Imorgon planerar jag nya stordåd i köket... Och så ska jag och Hampe köra lite ruta också, tror jag!

1 kommentar:

Unknown sa...

Jippi, mer hoppskutt! Jippi för matte alltså :)

Ett tips: amerikanska pannkakor! MYCKET lättare att steka! Ska gräva fram receptet...