söndag, juli 20, 2008

It's raining cats and dogs...

... som dom säger i UK. Det är rätt kul det där med ord och uttryck...!

Igår höll sig faktiskt vädret i skinnet ganska många timmar under dagen, jag vågade t.o.m hänga ut lite tvätt på tork. Helt torr hann den dock inte bli utan den fick räddas in och hänga inne i natt. Jag rensade lite ogräs, plockade hallon, planterade några nyinköpta blommor, satt still en stund och njöt av "lugnet på landet" (just då gjorde byggherren något som inte förde oljud). Under tiden gjorde bröderna Bus rätt mycket "hopp-skutt" i trädgården. Det är så skönt att de kan roa sig själva och inte bara går och lägger sig nånstans när vi är ute i trädgården och pysslar!

Otto blev i alla fall välmotionerad igår för han fick följa med mig på en joggingrunda - han var lite mer benägen att "maska" ("ska bara kissa här matte, och här...") än vad han brukar vara så jag antar att totalt 2-3 timmar i trädgården tog ut sin rätt... Han var rätt trött resten av kvällen!

När jag räddade in tvätten var klockan ca 16, tror jag. Fram till kvällspromenaden med grannarna, som infaller vid 20-tiden, kom det 7½ mm regn! Under natten kom det ytterligare 7 mm. Och ändå säger de att det här är inte ens i närheten av hur det var ifjol - och om vi drar oss till minnes de makalösa översvämningar vi hade här i trakterna, så ligger det nog en del i det. Förra sommaren var det ihållande monsunregn flera veckor i sträck, i år är det mer ständiga skurar.

Idag har jag fortsatt med husligheten, B ville ha scones till fikat så det har det blivit och jag har även svängt ihop en hallonkaka av bären jag plockade igår. Ett mycket enkelt recept, går bra med vilka bär som helst. Om intresse finns kan jag dela med mig av receptet.

Bröderna Bus och jag har gått en promenad - förbi "pudelhuset" bl.a. där naturligtvis hela pudelflocken var ute och skällde på oss. Suck. Sen har det även idag blivit en del hopp-skutt i trädgården.

Inga kommentarer: