fredag, juli 18, 2008

Äntligen lite hundträning...

Ja, det har ju ärligt talat inte blivit så mycket mer än skogspromenader och "hopp-skutt" i trädgården den senaste tiden, men igår var det ju torsdag så vi körde ut på klubben. Där var faktiskt förhållandevis mycket folk för att vara i mitten av juli. Jag minns en gång för många år sen när jag åkte till min gamla klubb för "tisdagsträning" just i mitten av juli. Jag var ensam där en lång stund, sen kom det EN klubbkamrat... Det blev i alla fall lite agility för Hampe-stampe och husse körde lite med Otto också. En ganska enkel kombination som dock blev betydligt knivigare om man vände på den och tog den baklänges, då var plötsligt slalomingången inte nådig...! Det blev soligt och varmt på kvällen så det blev nog mer fika än hundträning egentligen men agilityn sliter ju trots allt en del på dem, så lagoma doser är det som gäller.

Utöver detta så gjorde vi en liten semesterutflykt igår dvs husse tog paus i byggnadsarbetet. Först körde vi till Höör och gick på Skånes Djurpark, det har blivit något av semestertradition... Vädret var väl inte alldeles strålande, vi fick en liten regnskur mot slutet av besöket, men i såna sammanhang är det ju närmast en fördel - djuren är ju oftast mer aktiva om det inte är sol och varmt. Vi såg flera djur vid det här besöket som vi inte har sett alls tidigare. Det var ganska många ungar också och det kan ju också spela in. Mård och grävling t.ex. - där var det fullt bus i hägnen! Familjen Lokatt låg och solade sig vid staketet - det är inte ofta man kommer så nära...


Vi tuffade sen vidare söderöver för att besöka en jakt- och vapenaffär i Sjöbo. Men oj vad vi bedrog oss. I Sjöbo var det marknad, så butiken var stängd! Istället för att titta på bössor tog vi ett varv på marknaden och det var en STOR marknad... Vi har varit på Kiviks marknad någon gång men den här ligger nog inte långt efter. Rent tidsmässigt ligger den direkt efter Kivik så det är säkert många "knallar" som är på båda ställena. B har nu ätit Langos för första gången - alltid nåt!

Vi körde sen tillbaka hemåt men stannade till på Teba i Höör och köpte lite småplock, dessutom hade de stor rea på kläder och jag kunde inte hålla tassarna borta från en lite tunnare fleecetröja. Jag MÅSTE ta ett tag i byråar och garderober innan semestern är slut - det finns en hel del som har "krympt" (hrm) och är slitet och gott kan rensas bort. Jag stod länge och fingrade på en jacka också, men besinnade mig. Jag behöver inte hur många hund-/fritidsjackor som helst! För ett antal år sedan konstaterade jag att min garderob i princip består av 4 "sektioner": Hundkläder, lite "snyggare" fritidskläder, jobbkläder och en liten smula festkläder. Man skulle också kunna lägga till träningskläder som ett område numera, dvs sånt jag har på mig när jag är ute och joggar. Den delen var onekligen STOR för många år sedan när jag var aktiv tävlingskanotist, men sedan dess har jag kastat en hel del.

I onsdags fortsatte husligheten här hemma, jag körde köttkvarn och gjorde älgfärs (lika bra att försöka göra slut på fjolårets "skörd" innan höstens jakt börjar) och tillredde den i form av köttfärslimpa och älgfärsbiffar. Limpan gjorde jag lite på en höft, löst baserad på ett recept i en kokbok och något jag har i bakhuvudet sen gammalt - ett recept jag blivit av med någon gång under årens lopp. Det blev helt OK även om ett ägg eller två till i smeten nog inte varit fel för att stabilisera det hela lite. Vet inte riktigt om husligheten är något uppdämt eller ett tecken på att jag har lite tråkigt? På något vis känner jag mig i alla fall väldigt nöjd med mina insatser i köket. Är det nåt nedärvt eller är det omgivningen, det där med att man är en "god husmor"?? Ja, jag vet inte...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jodå. Man behöver visst "hur många jackor som helst"! I synnerhet när man ska vara på läger en hel vecka utan direkta torkmöjligheter och SMHI hotar med regn.

Bibbi sa...

Jo men nu ska ju inte jag vara på läger en hel vecka... Så den motiveringen hade jag svårt att använda inför mig själv.

Unknown sa...

Åh, en hel hög med rara missar... Saknar mitt lejon!

Lotta: jag håller med! Olika jackor för olika väder... :)