måndag, december 08, 2008

10,14 och lite annat...

I år var planen att ingen av oss skulle åka till Stora Stockholm. B avvecklade ju sig själv redan ifjol och jag var visserligen med förra året men hade inte tänkt vara det i år (eller rättare sagt - om vi inte får några direkta uppdrag så drar inte utställningen i sig tillräckligt mycket för att vi ska köra dryga 50 mil enkel resa).

I veckan som gick blev jag dock hastigt kallad till ett möte och det var bara att boka tågbiljetter och ge sig iväg. SJ är nämligen pålitligare (eller vad jag ska kalla det) än SAS och Kullaflyg i det sammanhanget - med tåg GÅR det att åka till o från Sthlm samma dag en söndag. Med flyg är det betydligt svårare (då får man ha ett möte SEN eftermiddag-tidig kväll och helst vara på Arlanda, och nu var vi lite beroende av att vara på mässan eftersom vissa av mötesdeltagarna var där av andra skäl). Enligt min svägerska som jobbar på SAS så beror detta på att "folk vill inte flyga såna tider". Men med tanke på hur pass mycket folk det ändå var på tåget, så kan jag inte låta bli att undra. OK, visst fanns det lediga platser, men färre än jag trott!

På morgonen när jag körde till Hässleholm för att hoppa på tåget, noterade jag att bensinpriset var 10,24. Eftersom jag hade lite tid över, svängde jag in och tankade. Vad är oddsen för att priset sänks en söndag, tänkte jag... Jo mors. När jag kom tillbaka på kvällen var priset nere på 10,14! Min vanliga tur.

Lite smågalet kändes det att åka tåg i 7-8 timmar totalt, för ett möte som var på knappt 2 timmar. Men det var ett BRA möte, så det fick det vara värt. Och hemresan ägnade jag åt att jobba med uppdrag från mötet så det mesta var klart när jag kom hem, skönt! Hann springa ett litet varv bland montrarna på mässan också, men det är ju sällan som det är något nytt och spännande faktiskt. Och tuggben hade vi köpt för inte så länge sen så det behovet var täckt.

Även om jag inte hann träffa så många "vänner & bekanta" så blev det ju några och det är alltid roligt. Och så är det alltid någon som säger "ja jag läser ju din blogg". Men så lämna en kommentar nån gång ibland då, så jag vet vilka ni är som läser! Vilka som läser märks på kommentarer som "jaha, är det där den berömda ryggsäcken?"...

På hemmaplan hade husse med sig båda hundarna i skogen. Otto tyckte tydligen att det var dags för harjakt (fast syftet med dagens utflykt på jaktmarkerna ur husses perspektiv nog egentligen var rådjur) och Hampus var lycklig bara över att få vara lös i skogen.

Idag var det lite av en "mellandag" på jobbet - försökte ladda inför morgondagens möte. I fredags lämnade jag godkännande på ytterligare en användarmanual och det blev på något sätt lite vakum efter det. Jodå - jag HAR saker att göra, det är inte det...

Nu ikväll har jag bombarderat deltagarna i gårdagens möte med material. Nu j-ar, nu kör vi!!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Foto på den berömda ryggsäcken tack :)

Unknown sa...

Jag vill också ha en sån kalender förresten, har dreglat på sajten länge nu. Ska nog säga åt Sigge att köpa en till matte i julklapp, haha.