lördag, mars 06, 2010

En alldeles vanlig lördag...

Eller ja, lite ovanlig är den nog ändå eftersom husse jobbar. Att han är iväg på jakt eller så är jag ju van vid i o f s så skillnaden är inte jättestor.

Så här långt har jag bockat av följande på gårdagens lilla lista över "saker att göra i helgen":
  • Valpträning - Check: tog en liten koppelpromenad med Lazer här ute på cykelvägen, eftersom han mest är kopplad när han är med på jobbet eller på klubben eller hos svärmor, så kändes det som att det var läge för lite mer "strukturerad" koppelträning. Och jovars, det ska nog gå att få till den biten också.
  • Städning - halv Check: Drog runt dammsugaren på nedervåningen för att bli av med "det värsta". Vis av erfarenhet vet jag att det finns en viss risk/chans att husse drar fram hemarbetsbyxorna imorgon och snickrar lite på vårt extrarum, och då är det liksom inte lönt att göra stora veckostädningen idag.
  • Köra till återvinningsgården - Check: Det blev faktiskt bara 2 turer och hade det inte varit för att jag ju fick ta Lazer med mig (och därmed tappade jag ju halva utrymmet bak i bilen) hade det nog räckt med en körning. Men nu har lilleman sett en hjullastare på ganska nära håll (personalen skulle packa ihop kartongerna i containern jag stod vid...), vilket inte bekom honom märkbart. Däremot gillar han inte riktigt pappkartonger när de bärs omkring (dvs när jag släpade ut dem till bilen).
  • Skriva hemtentan för agilityinstruktörsutbildningen - Check: Klart, genomläst, stoppat i kuvert som är igenklistrat, adress är påskriven och frimärken påklistrade.
  • Leta fram fröpåsar (stod inte på listan utan i texten igår) - Check: Dock inte kollat vad det finns och om jag ska köpa nåt mer...
  • Överkurs: passade på att träna lite fotgående och "pinnletning" med Otto också. Tog några spårapporter ur mitt lilla förråd i vedförrådet, de hade nog legat där ganska länge orörda och jag höll inte i dem särskilt länge, och la ut 3 st lite "här och där" bland snö och gräs. Det blev dock inga större problem - han har en fenomenal nos den brunvite!! Däremot blev han lite förvirrad av att jag hade flera föremål ute att skicka honom på, utan att jag själv gjorde något däremellan. Normalt sett så slänger/lägger nog både jag och husse bara ut en apportbock eller dummy åt gången...

Vi börjar förresten så smått fundera på om inte Lazer är den mest företagsamma valpen vi har haft. Redan för 2 veckor sedan (söndagen den 21 februari) tog han sig upp i soffan för egen maskin (om jag nu glömde skriva det då). Förra söndagen (28 februari) kravlade han sig upp för trappan till övervåningen på egen tass - än så länge har han dock tack o lov inte börjat med den "husse/matte-aktivering" som Otto ägnade sig åt när han lärt sig den övningen, han sprang då upp för trappan, men ner kom han ju inte utan blev sittande däruppe ynkligt gläfsande. Varvid vi naturligtvis gick upp och hämtade ner honom. Och lika snabbt var han däruppe igen... Lazer går bara upp för trappan om någon av oss 2-benta också gör det, eller redan är däruppe.

Vädret är för övrigt helt fantastiskt, strålande sol och precis runt nollan, solen värmer så pass så att det i alla fall ger lite effekt på snötäcket, tror jag. Precis innanför grinden har det blivit en rejäl isfläck som i alla fall var uppblött tidigare i eftermiddags när solen låg på där, så då passade jag på att slänga på lite grus där som förhoppningsvis "fryser fast" i isen i natt, så det blir lite mer halksäkert imorgon bitti...

Inga kommentarer: