måndag, mars 15, 2010

Ett litet steg för en hund...

... men ett jättekliv för husfriden hos oss! Otto har ju inte varit helt positivt inställd till Lazer, men i små små steg har han så sakteliga vant sig och i torsdags var vi riktigt vågade och lät dem båda vara på golvet i vardagsrummet samtidigt - vilket alltså gav en viss handlingsfrihet jämfört med de tidigare övningarna "sitta i soffan tillsammans med matte och/eller husse". Det gick bra och vi fortsätter så sakteliga, i synnerhet vid tillfällen då Lazer är lite trött och inte så "på"... Nu ikväll så hade B somnat på ena soffan, i den andra låg Lazer och på golvet låg Otto - när jag gick ut i tvättstugan. När jag kom tillbaka låg Otto nästan på Lazer i soffan! Jag blev milt sagt något... förvånad!

I övrigt har dagen bestått av arbete, hämtning av Lazer hos "farmor" (husse hade levererat honom till "dagmamman" imorse), mer jobb hemifrån för att hämta in den tid jag var tvungen att smita tidigare för att hinna hämta Lazer innan svärmor skulle jobba, en kort joggingtur med Otto (ca 3 km), matlagning (ytterligare ett recept ur Icas Buffé-tidning, ugnsomelett med röd lök och bacon, inte alls dumt!) och protokollsskrivning. Pust. Har även 2 stora korgar med ren tvätt som skulle behöva vikas, men det får bli en annan kväll.

Och så är jag en usel matte. Hampus fyllde ju 10 år igår och det glömde jag TOTALT bort!! Rättning och botgöring idag med mumsiga pansarkex till Hampus och Otto, ett inte lika fullt så hårt kex åt Lazer och kladdkaka åt oss 2-benta. Hann även fotografera det försenade födelsedagsbarnet innan solen gick ner idag, men bilderna får ni vänta på. Nu hägrar tandborsten och sängen!

2 kommentarer:

Lotta sa...

Härligt med Otto och Lazer! Och grattis till Hampus i efterskott!

Unknown sa...

Ja grattis Hampus! Bättre att få fylla flera gånger, visst? :)