onsdag, mars 31, 2010

Host, harkel...

Som vanligt när jag är förkyld så är hostan det envisaste. Kan bli lagom kul att gå på agilitykurs i helgen... Får väl i värsta fall hålla igen lite och inte göra alla övningar om det blir mycket spring-varning.

Igår var jag iväg till veterinären, det var dags att köpa en ny säck foder åt Hampe och när jag ändå var där passade vi på att vaccinera. Kennelhostevaccinet tas nu som en dusch i nosen! Alla som av någon anledning ger sina hundar Hills prescription oavsett bokstavskombination vet att dessa foder INTE är billiga. Hampe får det ju för en misstänkt begynnande senilitet. Det är jättesvårt att säga om det hjälper, men han är bra i magen, hullet, pälsen, humöret och vi TROR att de saker som var ursprunget till att vi "sökte" faktiskt har minskat. Nu har vi ändrat på en del andra saker också, så det är lite svårt att veta vad som är hönan och ägget.

Innan jag for iväg var det min tur att ge mig på koppelpromenad med 3 hundar... Tror faktiskt husse blev lite kantstött när jag hade rett ut detta utan att koppla loss Hampus. Det var inget alternativ då det kom en mötande hund! Lyckligtvis hände detta precis här utanför där det finns en hel åker att gå ut på för att undvika direktkonfrontation, vilket jag verkligen INTE vill ha när jag har både Otto och Lazer i snöret så att säga.

På hemvägen stannade jag till på Ica Maxi för en mindre bunkring, sen körde vi ner på klubben en sväng och fikade. Eftersom jag hostar för ganska små ansträningar fortfarande så var det inte riktigt läge att ens försöka träna.

Idag har det varit jobb, jobb och jobb som vanligt och nu ikväll ska jag faktiskt ruska liv i Lazer som just nu sover som en stock och gå ut och träna lite. Dessutom börjar det nog bli dags att lägga ut "snigelfritt" - såg en rackare häromdagen! Även fästingarna är säkert på gång och imorse såg vi en groda på morgonpromenaden (eller möjligen en padda, jag är inte bra på att skilja på dem på håll). Antagligen är igelkottarna också på gång att vakna snart... Vad som dessvärre inte överlevt vintern är våra guldfiskar. Antagligen blev dammen bottenfrusen. Nu frågar sig vän av ordning varför vi inte fiskar upp dem på hösten - svaret är enkelt; vi har försökt! Och det är inte lätt i en damm med mycket växtlighet... En normal skånsk vinter brukar de klara sig, men det här var ingen normal vinter.

I helgen ska jag nog försöka ta tag i lite "vårbruk" - städning i trädgården alltså... Vi planerar att flytta på växthuset, så B vill att jag ska flytta på rosorna jag köpte i somras, gäller att hitta ett nytt ställe åt dem alltså. Ska de flyttas så är det ju bättre att passa på innan de vaknat allt för mycket.

1 kommentar:

Lotta sa...

Trekoppelpromenad, jo jag tackar jag. Imponerad!