söndag, mars 28, 2010

Generationsklyfta?

Idag har jag - nog - sett generationsklyftan i vitögat... För mig som är född på (det tidiga) 70-talet är det, än så länge är det väl bäst att skriva, självklart att man ska ha en fast telefon (och dito bredband). Idag blev det dock pinsamt uppenbart att detta inte är lika självklart för människor som är ca 10 år yngre än mig. "Hemtelefon? Nä det har jag ingen." Och egentligen kan jag ju förstå det, om jag börjar tänka efter. På jobbet har vi ju s k växelanknutna mobiler, den som ringer till mig på arbetet ringer till ett till synes fast nummer, men hamnar i min mobil. Jag har för mig att jag bloggade om detta för ca 2 år sedan då vi gick över till detta system på jobbet, och att det kändes lite märkligt att inte ha någon telefon stående på skrivbordet. Men jag har vant mig. Kanske skulle det gå att vänja sig av med den fasta telefonen hemma också, vad vet jag? Tills vidare väljer jag (vi) nog att höra till någon slags dinosauriegeneration och behålla fast telefon och bredband...

2 kommentarer:

Lotta sa...

Jag känner folk i min generation som rationaliserat bort den fasta telefonen. Skulle nog kunna tänka mig att göra det själv också, men inte riktigt än. Mobilt bredband är dock inget alternativ så länge jag jobbar hemma och de inte är snabbare än vad som finns idag.

Lime sa...

Jag förstår båda sidorna. Hade inte fast telefoni ingått i avgiften dit jag flyttar (mest för att porttelefonerna ska funka) så hade jag också valt bort hemtelefon.