söndag, mars 07, 2010

Och så en helt vanlig söndag...

Alltså, jag förstår inte hur de där människorna som far runt och tävlar agility varenda helg under tävlingssäsong får ihop sina liv. Jag har svårt att få ihop det UTAN sådana övningar...

Idag hade vi sovmorgon ända till halvsju... Det var en fin morgon så husse tog en rejäl promenad med Otto och sen tog jag ut Hampus. Lite senare åkte vi upp till Båstad och Willab Garden som hade öppet hus och "säsongsstart", för att titta på lite tillbehör till uterummet. En ny kul grej var lamellgardiner med bilder på, ungefär som en bildtapet/fondvägg... Vi kom därifrån med en födelsedagspresent till svärmor, ett par fröpåsar (trots att jag inventerat förrådet och konstaterat att det egentligen inte var något vi "behövde" på det området), såjord och en "pluggbox" för plantor.

På hemvägen gjorde vi ett stopp på Ica Maxi och fyllde på förråden rejält. Som mor min skulle sagt "nu har vi i alla fall köpt mat", dvs det fanns kycklingfiléer, köttfärs och lite "snabbmat" i form av färdigrätter och burksoppor (nödlösning de kvällar då det är möten eller liknande) i kassarna (det är sånt som är "mat" enligt mamma), samt diverse annat plock som tandkräm, aluminiumfolie (märkligt vad man saknar sådan när den är slut!) m.m.

Vips så var därmed förmiddagen slut...

Hemma igen tog husse ett tag med extrarummet i ett par timmar och jag och hundarna... tog en middagslur!! Otto på golvet, Hampus i en soffa och jag och Lazer i den andra soffan. Otto var t.o.m uppe och nosade Lazer på magen utan att visa tänderna eller morra.

En studie i valpsömn...
Jag vill gärna understryka att Lazer har valt denna position
helt själv, bilden är alltså inte arrangerad på något sätt!

Imorse tog vi för första gången en liten koppelpromenad "runt kvarteret" och då mötte vi en av grannarna och hans vorstehtik, hon var inte heller helt superförtjust i den lille så uppenbarligen finns det faktiskt vuxna hundar som inte tycker om valpar. Lazer är för skön - han har redan lärt sig, helt på egen hand, att stoppa in huvudet i halsbandet när kopplet kommer fram!



Sen var det husses tur att passa valp och jag stack ut och joggade en kort sväng. Skönt att komma igång igen. Ytterligare en "check" på att göra listan!! Vädret var helt fantastiskt även idag.

Nu återstår i princip bara det där med städning dvs ett ordentligt tag med dammsugare och golvmopp. Kvällen är inte slut ännu... Men strykningen och bokhögen hann jag inte med den här helgen heller. Pelargonerna har väl inte heller fått den omvårdnad de skulle behövt men jag gör ett försök att hinna med dem i veckan, hoppas jag...

1 kommentar:

Lotta sa...

Men alltså... finns det något skönare än sovande valpar?