söndag, februari 06, 2011

Kök och träning

För en vecka sen började vi ju riva i köket... Under veckan har B satt gipsskivor, spacklat, slipat, skarvat... I torsdags kväll satte jag mig vid datorn och ägnade ett par timmar (?) åt Ikeas köksplaneringsverktyg medan B och Otto var ute på ett eftersök. Igår tog vi köplistan och körde till just - Ikea. Skåp, häll, ugn och fläkt är inköpta (dock inga luckor, ännu) och efter idag är skåpen monterade. Jag körde iväg till ridhusträning med hundarna, B monterade... Arbetsfördelning?!

Vi körde 2 olika hoppbanor i ridhuset och på den första gick Otto riktigt, riktigt bra. Det som inte riktigt funkade var högerslalom, ingången satte han men sen blev han osäker på var jag var och varför... Jag vet ju att vi har lite kvar där innan det blir säkert och hade det varit tävling hade jag inte vågat "chansa" men det är ju på träning man måste göra det man är obekväm med!

I den andra banan (en klass 3, visade det sig) var det gott om trixigheter och dom redde vi väl inte riktigt ut på första försöket så att säga. Ett staket stökade till det lite, och en slalomingång som var väldigt "rakt" på (rakt in i första porten från en tunnel?!). En böjd tunnel med ingång "borterst" var väl inte heller någon jättehit (jag tänkte lite fel när jag banvandrade, när jag tänkte om gick det bättre). Det som dock fungerade, glädjande nog, var acceleration-deceleration, dvs jag springer-hund springer, jag stannar-hund stannar. Sista 4 hindren var det nämligen en till synes "raksträcka" ut MEN man skulle vika av till höger och göra en "bakåtvolt" (2 hopphinder) och sen tillbaka ut och i mål. Där fick jag BRA broms på Otto och inga problem alls med att han ville ta sista hindret innan han skulle. I andra rundan fick han en rivning på sista hindret men det tror jag faktiskt var mitt fel då JAG började bromsa in och då fick han inte med sig benen ordentligt eftersom han började kolla vad jag höll på med. Slutsats: Fullt ös hela vägen in i mål...!!

Lazer fick komma in en stund på slutet och köra lite slalom, nu har han passerat 12 pinnar den lille krabaten. Men liiite svårt var det, så jag tror vi nöjer oss med 8 ett tag till. Nu börjar det bli så pass snöfritt hemma så jag kan börja fundera på att ställa ut mina egna pinnar på tomten igen, skönt. Om det nu inte kommer ett jättesnöväder de närmaste dagarna bara därför (jag skulle inte bli förvånad).

Kvällen har jag nu ägnat åt distriktsutskick hundungdom. Pust... det är mer pyssel än man tror med att stoppa papper i kuvert (ja, årsmöteskallelsen MÅSTE skickas per post) och skicka per mail och lägga ut på hemsida. Puh!

Inga kommentarer: