söndag, februari 27, 2011

Ett kök–och lite spår…

Helgen har gått i köksbyggets tecken. Igår var mina insatser framför allt att a) köra till återvinningsgården med diverse tomkartonger (det blir mååånga såna av platta paket från Ikea), b) passera en av ortens elfirmor och köpa en säkring tills dess att svärfar (elektriker, det är SÅ praktiskt att ha yrkesmän i släkten) skulle komma hit och koppla in det elektriska samt c) köpa mer foder åt Otto. På punkten c) hade jag lite tur, butiken har egentligen lördagsstängt, men dom var där och – städade! Så när jag var och ryckte i dörren kom ägarinnan studsande och sa “jamen kom in, så fixar vi det”.

Resten av dagen ägnade jag till stor del åt att “vara till hands” för köksbyggaren B. En timme var jag ute på tomten och röjde lite (det som göms i snö kommer som bekant upp i tö) och då var hundarna med mig ute… det var dagens motion för dem och mig. Eftersom vi befinner oss i läget “kaos” pga köksbygget så har det inte varit lönt att försöka göra så mycket av mina vanliga helgsysslor, och eftersom jag skulle vara “tillgänglig” så blev det att sätta sig i soffan och läsa – för att sen släppa tidningen och studsa upp när så behövdes. Det blev alltså en ofrivillig slappardag, nästan!! Rätt nyttigt antagligen.

Idag var det skogsträning inplanerat, eftersom det var visst läge på att försöka vara hemma och assistera även idag, så hade jag föreslagit spår idag med. Sagt o gjort, spår la vi och spårade gjorde hundarna. Lazer har som sagt lite bråttom och det är lite smått yvigt. Idag ökade vi på längden lite och la in en liten böj på mitten (bananform). Tror vi ska öka tid och lägga in något föremål till nästa gång.

Resten av dagen har gått i köksbyggets tecken och nu har vi en fungerande diskmaskin installerad, så nu börjar ordningen återställas. Skönt!!!

Inga kommentarer: