måndag, februari 14, 2011

Nån snodde min helg - igen...

Har hållit mig lite off från annat än "föreningsjobb" vid datorn i helgen. Nu är i alla fall bokslutet så klart det kan bli, väntar bara på ett värdebesked från banken...

I lördags for vi runt och kollade på kakel/mosaik till köket. Vi har vacklat lite fram och tillbaka där - mosaik eller kakel, dekorplattor, färg... Ja, lätt var det inte. När det dessutom visade sig att när vi väl hade bestämt oss (för kakel, med ett motiv + dekorplattor) så var dekorplattorna slut. Precis som när vi höll på med badrummet verkar det som att vi ligger i "bakkant" på vad som är "inne" inredningsmässigt och den här typen av dekor är tydligen på väg ut. Det hela slutade med att vi, efter typ 3 timmar, återvände till utgångspunkten och köpte den mosaik vi tittade på allra först (och har tittat på ett par gånger tidigare). När ska man lära sig att det blir inte bättre än det man först fastnar för?!

När detta projekt var undanstökat (kändes rätt dumt att flänga runt i kakelbutiker och byggmarknader när det var kanonväder ute men vi måste ju komma framåt med köket) så tog jag ut hundarna på promenad och vid hemkomst gick jag ut på åkern mittemot och la ett kort spår åt Lazer (50 meter, kanske?). Det var första gången han skulle spåra på öppen mark så det var lite pirrigt. Han har ju inte spårat jättemycket över huvudtaget men de gånger vi har provat har det ju gått bra och sist visade han ju även intresse för apport så jag "chansade" på att inte lägga ut någon leksak utan bara 2 pinnar med kanske 10 meter emellan, min tanke där är att OM han skenar över den första så finns det "en chans till" att lyckas. Jag har ju haft 3 hundar tidigare med begränsat föremålsintresse i spåret, så lite "luttrad" är jag... Det hela fick ligga till sig i ca 40 minuter och sen släppte jag på. Några små "slag" vid sidan av spåret blev det men då stannade jag bara upp och väntade. Lite verkar det som att han ska "kolla av" att det inte är nåt annat än spåret som gäller, eller hur jag ska uttrycka det. Eftersom det var öppen mark hade jag ju inte 100% koll på var apporterna låg men det hade Lazer!! Han gick kanske 30 cm förbi den första, sen såg man hur han fick den i näsan och jobbade sig fram till en fin markering, om än inte apportering ännu - men att stanna upp, aktivt leta och sen "dutta" räcker långt för mig i det här skedet. I synnerhet att intresset för att hitta finns där, med tanke på 3 tidigare spårmarodörer, känns oerhört kul! Massor av lek och godis, sen fick han sitta kvar och vänta medan jag hämtade in "reservpinnen". Måste spåra mer, måste spåra mer...

Fortsatte med projektet "nya maträtter" och lördagsmiddag blev en Tex-mex-gryta. Inte alls dum! Hyfsat lätt att svänga ihop och gott var det också. BBBB får nog betyget bli.

Igår var det styrelsemöte i HU-distriktet och förutom själva mötet som vi klarade av på en knapp timme så skulle vi stoppa papper i kuvert, klistra på adressetiketter och frimärken... till alla medlemmar i distriktet... ca 1100-1200 st... Jag har funderat på detta ett tag då det ibland känns som att informationen om aktiviteter "fastnar" hos styrelser etc. Det finns ju även medlemmar som inte är så aktiva på sin HU-klubb och kanske inte ser det som eventuellt kommer upp på anslagstavlan där. Det tog oss, 7 personer, ganska exakt 1 timme och 22 minuter att få det hela klart. Visst, det finns enklare sätt än att klistra frimärken men eftersom min företrädare på kassörsposten köpte på sig ett rejält lager för några år sen, så kändes det bättre att göra av med dem än att betala nya pengar för att köra "porto betalt" eller liknande. Nu hoppas vi bara att det här betyder att fler medlemmar får upp ögonen för verksamheten i distriktet!

När pappershanteringen var klar körde vi och åt en gemensam sen lunch (nästan alla valde plankstek i någon form) och det var inte alls dumt... Jag var mätt långt fram på kvällen!

Efter hemkomst - ut med hundarna och sen några sista justeringar i bokslutet innan jag skulle ringa revisorn. Men hon hann ringa först - om en helt annan sak visade det sig.

Och vips, så var helgen i princip över... Kan man ansöka om en 3-dagars helg, snälla???

2 kommentarer:

Agnetha sa...

Spår ?? Så orättvist! Här (Sthlm) fylldes snökvoten på under to-fr så vi vadar fram i 50 cm snö igen.....Skotta, skotta, skotta är det enda man gör. I morse var det 17 gr minus!!

Bibbi sa...

Det var -9 grader i lördags morse och idag är det -2 och snålblåst så det känns som minst -15...
Dessutom visar prognosen på mer snö på lördag. Typiskt, när jag planerat "riktig" spårträning till på söndag...