söndag, november 25, 2007

God husmor?!

Idag har jag varit extremt ”huslig”. Förutom veckans städning så har jag både bakat lussekatter och gjort – håll i er nu – pressgurka!

Det förstnämnda, lussekatterna, hade jag planerat för ett tag. Vi har julfest med jobbet på fredag och liiite julstämning vill jag komma i innan dess. Husse har förresten tänt ljusslingorna i träden på framsidan av huset också. Nu vill vi ha lite stämning!!

Pressgurkan har en lite annan bakgrund. För några veckor sedan fick B för sig att göra egen smörgåstårta. Och han köpte mååånga gurkor till detta projekt. Det blev med andra ord ett par gurkor över. I det läget kom förslaget upp: ”Kan vi inte göra såna där inlagda gurkor?” Och jo, jag förstod ju vilken sorts inlagda gurkor som avsågs. Men: Sökningarna på nätet gav bara resultatet ”små” inlagda gurkor.

Så var det ju Fars Dag häromsistens och vi nämnde detta ”problem” (snacka om i-landsproblem) för svärmor, som genast rusade ut i köket: ”Det är jättelätt, det är bara att köpa sån här inläggningslag”. Jaha – sagt och gjort… Gurkorna blev faktiskt helt OK och står nu i en burk i kylen.

Lussekatterna blev ovanligt ”fluffiga” och fina. Jag gillar ju egentligen att baka men det blir ju så mycket disk…

Dagens hunderi blev en skogsrunda med husse och bägge hundarna. Grått och regnigt och eländigt. Hua. Riktigt novemberväder. Imorgon börjar husse hålla kurs, så jag tänkte passa på och följa med för lite träning.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha... Pressgurka? Har jag aldrig hört talas om. Inlagd gurka vet jag däremot vad det är och det tycker jag inte om så det är kanske därför även pressgurkan "gått mig förbi"?

Unknown sa...

Fluffiga lussekatter? Hur gör du då? Jag har gett upp den biten, häller ner saffranet i muffinssmeten istället, det går rätt bra det med. Nån måtta på husmorsfasonerna får det ju vara! ;)

Bibbi sa...

Pressgurka kallas av vissa för inlagd gurka. Slanggurka i ättikslag, typ?

Bibbi sa...

Fluffiga lussekatter tror jag att jag fick till för att jag för en gångs skull "vågade" låta degspadet bli varmt. Och så hade jag nog himla färsk o fin jäst!