tisdag, november 20, 2007

Hur lättlurade...

... är vi människor egentligen?! Den senaste veckan har jag vid ett flertal tillfällen fått samma gamla hoax-mail (hoax=bluff) om än i något modifierad kostym: "Ericsson delar ut gratis mobiltelefoner"... Detta har cirkulerat i olika utföranden minst sedan början av 2000-talet. Och varken Ericsson eller Nokia delar ut några mobiler. Det tar inte lång stund vid en sökning på Google så hamnar man på en sida där Ericsson själva dementerar detta. Och ÄNDÅ så skickar folk detta mail vidare. Puh! Jag är antagligen i mångas ögon en tråkmåns och besserwisser när jag som svar skickar att "NEJ detta är inte sant"... Med hänvisning till nätsidor som beskriver fenomenet.

Nu drar det dessutom ihop sig till jul och med detta kommer de obligatoriska kedjemailen med julhälsningar osv. Jag tar gärna emot julkort och julhälsningar - men då vill jag se ett visst mått av personlighet och framförallt: Att de är fria från virus, trojaner och andra otäckheter!!

Igår kväll hade vi avslutning på Allmänlydnadskursen. Deltagarna fick göra ett antal olika övningar som på ett eller annat sätt gick att hänföra till "Allmänlydnadspasset". Det är faktiskt roligt att se hur ekipagen utvecklas under 8 veckor och i den här kursen har det varit tydligt att i alla fall de flesta har tränat på något sätt hemma också. Det är - som B brukar säga - skillnad på att vara hundförare och hundägare. En hundägare "äger" bara sin hund och går ut med den på promenad... En hundförare har en god relation med sin hund och jobbar aktivt med relationen. Vi pratade också lite om hundvärldens föreningsorganisation, SBKs historia och de olika hundsporter som finns - eftersom vi hade ett antal blandraser på kursen så dök så klart frågan upp vad man får tävla med en blandras. Jaa... det är ju faktiskt "det mesta" idag: lydnad, agility, viltspår, freestyle, rallylydnad. Eftersom vi har rallylydnadskurser på klubben så fick vi ju berätta lite om det. Och eftersom jag ju är freestyledomare så blev det en del snack om denna gren också. Kanske skulle man arrangera någon form av "prova-på"-kurs i den grenen också?! Hm. Nä, inte hitta på mer jobb nu!!

1 kommentar:

Lime sa...

Learned you well I have, my young aprentice!