fredag, november 16, 2007

Värderingar

Idag har jag suttit en heldag och intensivgnuggats i de värderingar som råder hos min arbetsgivare. Ingen av dessa är på något vis konstig och de jobbades fram i en demokratisk process för 4-5 år sedan. Dock har det visat sig att vi som har kommit till senare kanske inte alltid har så god insikt i varför de finns och varför värderingarna är de som de är. En intressant och givande dag! Nu är jag ju generellt intresserad av såna här frågor som värderingar, ledarskap, organisationsutveckling osv, så att fråga mig om såna här dagar är givande är kanske lite...

Värderingar är ju faktiskt ganska grundläggande i många sammanhang och jag upphör aldrig att fascineras över likheterna mellan arbetsplatser och föreningsliv!

Igår var det träningskväll på BK. Hampus fick köra en hel del fritt följ, ett par lägganden under marsch, inkallande med ställande, inkallning FRÅN stående (här har vi ju lite trubbel när jag sätter ihop momentet eftersom det blir en tempoväxling efter ställandet) och RUTAN. Den här gången med en kvarts musmatta som target och det gick riktigt bra! Det hela avslutades med platsliggning i grupp.

Veckan i övrigt har rusat förbi med olika möten och det är mycket på gång nu på olika håll på jobbet. Hemma har det varit lite lugnare faktiskt, inga större aktiviteter i veckan mer än kursen på måndagarna. Ikväll är B iväg på möte med BK-distriktet och jag och vovvarna har en lugn hemmakväll. Helgen är helt oplanerad dvs inga "fasta" punkter alls. Oerhört skönt, jag vet inte NÄR det hände senast...!

En liten reflektion som inte alls hör hit kanske. I närheten av oss håller det på och byggs nya villor. Det är dock en väldig skillnad på hastigheten i uppförandet. Ett par av husen var "elementhus" dvs det kom sektioner och vips så stod där ett hus. Ett par av husen muras från grunden... och det tar tiiid. Men det är rätt spännande att se hur dessa byggnader växer fram.

1 kommentar:

Anonym sa...

Har faktiskt inte heller några aktiviteter bokade den här helgen, vilket känns oerhört skönt. T.o.m. klubbtidningen är lämnad till tryckeriet. Dock lyckades jag med bravaden att bjuda hem kompisar på middag i morgon kväll så jag kanske får städa lite noggrannare än jag tänkt. :-)