måndag, december 14, 2009

Storstadshelg

(eller “city-weekend” som det skulle hetat i reklamen)

I fredags efter jobbet packade vi in oss och hundarna och vidhängande packning (vilket inkluderade julklappar) i bilen och körde norrut – mot huvudstaden.

Visa av erfarenheterna från i somras tog vi in på hotell. Det är inte så dumt att sköta sig själva och det är ju inte “bara” att övernatta hos vänner och bekanta med 2 (han)hundar i bagaget. Ganska snabbt konstaterade vi att det var gott om hundar på hotellet. Inte så konstigt eftersom det ju var “Stora Stockholm” och vi siktat in oss på ett hotell hyfsat nära Sthlmsmässan. Nu visade det sig att det var samtliga nordiska agilitylandslag som bodde på samma hotell som vi. Det var ju nordiska mästerskap i agility på gång.

Lördagen inleddes med hotellfrukost. Tyvärr var de inte så bra på att koka ägg på det här hotellet. Det fanns hårdkokta eller hårdkokta att välja på – och de var HÅRT kokta…

Efter frukost tog vi det lugnt en stund och sen bar det iväg till min bror med familj för julklappsutdelning. Min brorson K fick se sin första jul komma väldigt tidigt… Pappret runt paketet var nog nästan lika roligt som leksaken i det! IMG_0870

Efter fika och julklappsutdelning bar det vidare till kennel Stawaskogens där vi skulle hälsa på uppfödaren och lite hundar. Vi trodde ju inte att vi skulle få se valpen eftersom de bara var dryga veckan men efter en stunds gullande med mormor och morfar till den lille, gick kennelmamma Mette för att hämta ner Engla, valpens mor. När hon kom tillbaka hade hon ett litet svart pyre i händerna. Han är inte stor! Vi fick ju inte röra, bara titta. Nu känns det ännu mer verkligt och efter att ha umgåtts en stund med de 2 äldre hundarna, Cruse och Riska (de satt i våra knän nästan hela tiden), och fått beskrivningar på vad vi ska tänka på eftersom rasen är ny för oss, känns det här ännu mer spännande! Nu visade det sig också att det finns ett visst utrymme för oss att komma med förslag på namn, det ska börja på L… Några förslag finns det och vi smakar som bäst på ett av dessa.

IMG_0871 L…iten?!

IMG_0874 Mamma Engla är lite orolig över sin son…

Efter kennelbesöket for vi vidare in mot stan där vi sammanstrålade med C&J. Efter en del knycklande med bilarna in till centrala staden och lämpligt parkeringshus tog vi hundarna på en promenad i Kungsträdgården och tittade på skridskobanan och julmarknad. Tids nog fick vi nog av folket och körde till hotellet och checkade in C&J. Så småningom bar det tillbaka in till stan, där B hade bestämt att vi skulle äta Mongolisk buffé. Nu var det fullt på det stället han hade tänkt sig (han har varit på en massa ställen där inte ens jag har varit, när han satt i SHU:s Ungdomsråd) så vi traskade vidare till ett annat – där det var 3 buffér som ingick i priset; mongolisk (man väljer råvarorna och sen wokar/grillar kocken), asiatisk (thaicurry, kycklingspett m.m.) och sushi. Nu har t.o.m B provat sushi! Jag har ätit det förut och är ju inte så överförtjust ärligt talat… Det blev inte han heller.

Vi passade på att sitta i lobbybaren en stund på hotellet och surra lite innan det var dags att säga tack och godnatt och liiite irriterad blir jag när jag ser hur så många av våra främsta agilityförare helt nonchalant går med hundarna lösa in på hotellet. Hallå liksom, om det stör MIG som är hundägare, vad tycker då eventuella icke-hundägande gäster? För att inte tala om personalen? Som mest räknade jag till 5 lösa hundar som stod precis utanför hissen… Själv fick jag vid ett tillfälle nästan “armbåga” mig och hundarna förbi 2 bordercollie som stod mitt i hissdörren när vi kom ner till receptionen. Suck. Och sen undrar folk över att det är så svårt att hitta hotell som tar emot hundar?!

På söndag morgon surnade Hampus till när det var ett högljutt barn i korridoren, och jag höll faktiskt med honom. Före 7 en söndagmorgon kan man visa lite hänsyn! I övrigt var hundarna väldigt tysta och snälla. Med tanke på att de är lite kvarterspoliser hemma ibland så är det skönt att de kan koppla av på bortaplan.

Så bar det iväg till mässan och utställningen. Vi fick väl lite… inspiration när det blev cert i september… Tyvärr sammanföll bedömningarna för Otto och Gizmo så vi kunde inte heja på varandra. Jag fick dock en liten hejaklack bestående av I-L från Tyresö BK, jättekul att du kom!! Nu hjälpte det inte, Otto fick se sig slagen av sin halvbror Otto – som vi träffade på världsutställningen förra sommaren. Han blev juniorvärldsvinnare då och tog certet och blev så småningom BIR igår. Vi fick i alla fall en etta i kvalitet och placerades som 2a bakom den yngre Otto… Lite lustigt med två hundar som är så lika och heter likadant.

Efter vänstervarvandet gick vi runt och tittade lite på freestyle, nordiska i agility, handlade lite… och så körde vi och åt vedugnsbakad pizza innan det bar hemåt. Vid halvtio-tiden igår var vi hemma efter en resa till stor del i snöväder. Lätt snöande, tack o lov. Lite mer julkänsla – äntligen!

En kul helg, helt klart! Tack för sällskapet C&J! Nu längtar vi tills det är dags att hämta hem lille “L”…

Ikväll har hundarna varit med husse och lagt ut foder på vildsvinsåtel. Sen blev det mest “ta det lugnt”….

1 kommentar:

Lotta sa...

En fullspäckad helg ser jag. Visst är det fascinerande med hundar som kopplar bort allt omkring så fort de inte är hemma. Karlsson har förvisso aldrig bott på hotell, men det märks väldigt väl i husvagnen. Och Iza är ju en rätt van hotellhund nu, och hon sköter sig exemplariskt.