onsdag, december 30, 2009

Strålande vinterväder och framtidsplaner…

Förmiddagen idag slappades bort, mer eller mindre. Framåt lunchtid tog jag och hundarna en promenad i det som utvecklades till ett strålande vinterväder. Ett par-tre minusgrader, pudersnö och sol. Härligt! Egentligen borde jag väl ha tagit mig i kragen och tränat lite hund också, men det blev lite föreningsarbete (utbetalningar som måste vara gjorda före årsskiftet) och inköpsrunda på Ica Maxi istället. Även om man har frysen full (nåja) med älg och rådjur så måste ju dessa ackompanjeras av någon form av tillbehör.

Husse har utverkat semester för den dag då vi ska hämta Lazer, imorgon blir den lille rackaren 4 veckor så nu är det “halvtid”. Enligt rapporterna från uppfödaren så blir de allt mer aktiva, de små.

På temat “valp” så tänkte jag filosofera lite över planerna för nästa år, så här i de sista skälvande dagarna av 2009.

Jobbmässigt – inga konkreta planer, vi får se vad det blir…

Hundmässigt – lite mer planer! Lazer ska ju hämtas och få vara valp, men naturligtvis kommer det ju in grundfostran och en sak är jag helt säker på – den här hunden ska lära sig från start att det är OK att vara på både vänster OCH höger sida om matte. Tanken är ju bruks, lydnad och agility… Eftersom jag inte direkt satsar på SM i någon gren utan tycker det är roligare att hålla på med “lite av varje” så är det vad siktet är inställt på. Hampus är nu pensionär på heltid, jag tänker inte ens köra månads/klubbtävlingar med honom. Lite lagom aktiveringsövningar fortsätter vi med. Otto ska jag försöka få runt en agilitybana på tävling och starta i appellspår. Vi får se hur det går.

Träningsmässigt – dvs fysisk träning utan hund, ska jag bara bli av med den smålöjliga hostan/halsonda jag fick häromdagen och sen ska jag igång och springa igen. I år ska jag banne mig runt Göteborgsvarvet (H hotar annars med att släpa mig runt om hon skulle behöva, vet inte hur det är tänkt, i en skottkärra då eller?) och sätta pb på Tjejmilen = ner under 55 min.

Föreningsmässigt – blir det väl ungefär som hittills. Ska gå agilityinstruktörsutbildning nu i början av året – hittills har jag ju hållit kurs utan formell “kompetens” på det området. Och så ska jag försöka få den sista biten på plats i kompletteringen av min gamla B-instruktörskompetens, så att jag kan kalla mig SBK Allmänlydnadsinstruktör. Skulle det sen dyka upp en Tävlingsledarutbildning till hösten så gör det inget, men med tanke på Lazer så blir det inget sånt under våren. Valpen måste få sin tid!!

På “privatplanet” så fortsätter vi ju med husombyggnad/renovering. Till sommaren blir det någon form av husvagnssemester igen, kanske kan vi lyckas klämma in några helgutflykter med vagnen också. I trädgården ska jag försöka få fröerna i jorden i tid så att det blir någon form av skörd i trädgårdslandet… Och så återupprepar jag mitt fjolårslöfte (vet inte om jag skrev det i bloggen och orkar inte kolla nu) att hålla en helg i månaden fri från “planerade aktiviteter”.

Bloggmässigt - ska jag faktiskt börja lista de böcker jag läser.

Så – det var väl tillräckligt för att hålla mig sysselsatt under hela året, eller hur?? :-)

1 kommentar:

Lotta sa...

Tycker faktiskt att du borde boka in några fler idéella uppdrag, eller inte... ;-)

Tiden går faktiskt rätt fort när man väntar på valp. Bara fyra veckor kvar. Härligt!