måndag, januari 04, 2010

Åter i trafik

Ja, åtminstone rent jobbmässigt. Idag var det slut på jullovet och det känns ju alltid så där lagom inspirerande - inte. Inte så mycket för att jag inte trivs på jobbet, som att ledigheten påminner mig om så mycket annat roligt det finns att göra! T.ex. träna hund. Och mindre roligt, för den delen, som att rensa och städa. Vi hade faktiskt ett filosofiskt samtal kring detta vid fikabordet efter senaste agilityträningen, vi som hade jullov tyckte ju att det var oerhört lyxigt att träna hund mitt på dagen. Men så har vi då en långtidssjukskriven i gruppen, som konstaterade att h*n gärna skulle jobba... Jo, det vet jag ju, det är INTE roligt att vara "ledig" för att man är sjuk eller skadad. Vem som helst av oss som är friska skulle nog gärna, med bibehållen lön, ägna oss på heltid åt hundträning och annat kul. Nej, det skulle inte betyda att man blir isolerad - träning kräver träningskamrater, och håller man lite kurser etc så träffar man folk ändå!

I lördags kväll var vi hos C&J och åt en bit mat. Gott och trevligt, tack för det!

Igår... gjorde husse ett ryck i riktningen att sätta igång med det nya "extrarummet" (om det ska bli nytt sovrum eller arbetsrum eller vad återstår att se) på övervåningen. Vi flyttade ju ut hela gaveln när vi byggde till så det är ett tämligen "rått" utrymme där nu. Sen körde vi till Ikea, i akt och mening att få fatt i några förvaringsboxar att lägga prylar i efter alla rensningar och röjningar och omflyttningar, samt möjligen en hylla till badummet. Är det inte märkligt men när man ska ha något som kostar 150 kr, kommer man ut med ett kvitto i näven på drygt 1000 kr?? Ja - vi hittade lite annat också. Bl.a. den där hyllan till badrummet och nya tvättkorgar, så nu är det ordning och reda där inne. Eftersom avsikten med hyllan var att förvara rena handdukar där så förflyttade jag sådana från en byrå i sovrummet efter hemkomst, och rensade ut en del "sämre" exemplar som kan användas som hUnddukar.

Promenerande hann vi med också, lurade med husse ut i kylan... Han är inte så överförtjust i att "torrgå" (läs: utan bössa) när det är minusgrader, men tolkade tydligen mitt tonfall och kroppsspråk bättre än jag gjorde själv? ;-)

I lördags upptäckte jag förresten också att synden möjligen straffat sig själv för Kalle Kanin. Om det nu var han som åt upp mina tulpanlökar. På något vis hade nämligen den lille rackaren krälat in undertill i vårt vedförråd - och fastnat/fått något i huvet eller vad, för stendöd var han. Först när jag fick syn på något pälsartat i ett hörn började jag fundera på om det var något apporteringsvilt vi glömt plocka in men så enkelt var det ju inte. Livet på landet är märkligt ibland.

Första delen av Selma-boken jag fick i julklappspåsen är också utläst: Herr Arnes penningar. Om det kan räknas som en egen bok, eftersom det är 3 olika berättelser i boken, eller om jag ska räkna hela boken som en bok, har jag inte bestämt mig för riktigt ännu. Vad jag tyckte... Ja, det är ju ett lite ålderdomligt språk, av förklarliga skäl, och jag vet att det var därför jag körde fast när jag försökte läsa Nils Holgersson för ett antal år sedan. Den, och Sagan om Ringen, är de enda böcker jag inte lyckats slutföra. Herr Arnes penningar får väl betraktas som en ganska speciell historia, även om en hel del nog skrivs läsaren lite på näsan kan jag tycka (av vad som "komma skall" alltså). Lite drag av skröna tycker jag det finns i historien, och sensmoralen är tämligen uppenbar - syndaren ska straffas.

Idag bestämde jag mig också - nog - för att, kanske något modifierat, följa "nybörjar-programmet" på www.marathon.se för halvmaraton. Jag har velat lite fram o tillbaka mellan nybörjare/klara loppet och "klara loppet på 2 timmar". Nu kommer jag ju inte direkt från soffan så lite mer springa/jogga än programmet föreskriver i början, kan jag nog tänka mig. Promenera 2 ggr första vekan känns ju kanske lite tunt för en hundägare... Att klara en halvmara på 2 timmar känns dock lite överambitiöst, så någonstans mittemellan dessa program ska jag försöka lägga mig i ambitionsnivån. Det är Göteborgsvarvet som hägrar, alltså...

På lunchen passade jag på att kila runt ett varv bland butikerna och kolla lite på resterna av mellandagsrean. Jovars, det fanns kanske ett och annat jag kunnat tänka mig. Men inget jag tyckte att jag behövde. Och att handla bara för att det är billigt ligger inte riktigt för mig...

Inga kommentarer: