måndag, januari 18, 2010

Uppskjut inte till morgondagen...

... vad du kan göra idag. Nä, just det. Just nu brottas jag med ett bokslut som jag har skjutit upp alldeles för länge. Först var planen att göra det under julledigheten, sen under trettondagen, sen under helgen därefter... Och nu är det lätt panik. Suck. Egentligen har jag alla papper under kontroll så jag förstår inte varför jag inte fått tummarna ur tidigare?!

Snubblade, apropå föreningsarbete, över en intressant studie om det här med ideellt arbete. Jag har nog tidigare filosoferat lite kring det här med att "det var lättare att få folk att ställa upp förr" och undrat när "förr" egentligen var, med tanke på att jag själv varit mer eller mindre aktiv i föreningslivet i 24 år nu... Var på mitt första årsmöte i kanotklubben 1986 och sen har det bara ramlat på. Dessutom kan jag efter helgens övning konstatera att vi bevisligen fyller en sådan kurs varje år "i snitt" (2008 hade vi en i januari och en i december, sen blev det ingen ifjol, men så en nu då...), så uppenbarligen finns det nya, och även unga, människor som vill bli ledare! Och det gör så klart en föreningsnörd som mig glad.

Nedräkning är för övrigt bara förnamnet vad gäller lille Lazer. Det är nästan så att jag har svårt att fokusera på jobbet ibland, nu börjar det ju bli riktigt nära! :-)

För att inte vara sysslolös inför valpankomsten så ska jag ju gå agilityinstruktörskurs kommande helg. På söndag ska vi medföra "egen hund". Här infinner sig nu frågan - Otto eller Hampus? Om man ska vara riktigt formell så är ju Hampus den hund som jag, enligt förkunskapskraven för utbildningen, har tränat själv från nybörjare till klass I. Otto var det ju faktiskt husse som "grundtränade". Så det är nog frågan om det inte får bli Hampe som får hänga med på söndag, igen... Att han sen inte är vindsnabb på banan kan ju vara ett intressant "fall" för lärare och övriga instruktörsaspiranter?

Efter den helgen så blir det dock visst lugn i kalendern - jag måste ju hinna med att ta hand om den lille krabaten när han kommer!

3 kommentarer:

Lotta sa...

Å andra sidan; det du inte gör idag slipper du göra om imorgon. :)

Jösses vad fort tiden har gått, är han redan på G lille Lazer?

Bibbi sa...

Nästa fredag (29e) ska vi hämta honom. Hjälp så spännande...

Agnetha sa...

Åh va' spännande - det är verkligen omtumlande med en ny liten individ i "flocken". Själv är jag jättenöjd och det är sååå skönt nu när hon (4 mån) är rumsren och har börjat lära sig våra rutiner här hemma. På torsd börjar jag kurs med henne.....