onsdag, januari 27, 2010

Snökaos i Skåne

Den rubriken är jag inte direkt ensam om idag - tror nästan alla lokala tidningar använder den. Imorse var det väl inte så farligt men sen har det blivit värre och värre. Det tog mig 2 timmar och en kvart att ta mig hem - en sträcka som normalt sett tar ca 50-60 minuter. Sen behöver jag ju kanske inte gå in på transportmedelvalet, men i ärlighetens namn så ställs ju en hel del av de kollektiva alternativen in när vädret blir sämre. Blåst och blötsnö i kombination är ingen bra grej, och när det dessutom är tunga fordon som inte håller sig kvar på vägbanan så är totalstoppet ett faktum. Jag försökte lösa biljett bakom en plogbil på motorvägen men tyvärr svängde den av vid nästa avfart. :-(

Intressant är att stor vräkig bil med kraftig motor (typ BMW) = odödlig förare? En annan grej som jag tycker är lite läskig är när det blir "stötvis" körning i köerna (som uppstod pga avstängningen pga avåkningarna) och det är någon långtradare som kastar sig ut i vänsterfil och "brakar på". Antagligen inte så fort egentligen, men om det tar tvärstopp...?? Hua!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Ja långtradare som kör om är otäcka. Fast det beror väl på att de behöver en viss fart för att ha marginal att ta sig fram överhuvudtaget - blir det bara nån grand motlut stannar de ju annars. Tradare som kasar bakåt känns ju lagom kul.

Skönt att du kom hem oskadd!!!

Bibbi sa...

Just där detta hände är det platt...

Unknown sa...

Aha. Bara vanlig tradardrulle alltså. Nä dem gillar vi inte!