söndag, juni 06, 2010

ÄNTLIGEN!!!

Igår hände det så till slut. Jag och Otto kom i mål i ett agilitylopp på officiell tävling! Lite fundersam blev jag allt när jag stod på startlinjen och hörde speakern (som jag fortfarande inte vet vem det var) säga "nästa startande ska vara Bibbi.... och det är det, med wachtelhunden Otto". Börjar jag bli så ökänd..??
Det var en bra klass 1 bana i agilityklass, kontaktfälten satt fint (vi fick 5 fel på en uppfart på klubbtävlingen i torsdags och då var det riktige domare Nils som dömde), vi drog på oss 10 fel - en vägran vid ett hopphinder och det blev nog en vägran till misstänker jag, från däcket skulle vi in i en böjd tunnel och där blev det massor av strul, lite fel hoppvinkel på däcket - på väg mot vippen - nej (han vände!) - på väg mot en annan tunnel - nej (han vände igen!) - på väg mot vippen en gång till - nej (ytterligare en vändning) och jag tror vi hann vara på väg mot slalom (som var nästa hinder EFTER tunneln i fråga) och fel ingång på rätt tunnel innan jag till slut fick ordning på det hela. MEN han tog inget felaktigt hinder!!! Det här kostade naturligtvis MASSOR av tid, så vi drog ju på oss tidsfel också, men jag blev faktiskt lite förvånad över att det "bara" var 4,99 tidsfel. Som vi alltid har sagt - farten är det inget fel på!!

L fick en pinne i hoppklass och därmed uppflyttad till klass 2, B-M fick en pinne i agilityklass, I gjorde helt OK lopp och verkade nöjd själv. Mina andra två lopp (det var 2 hoppklasser och 1 agilityklass) i hoppklass var rätt OK men i bägge loppen kom disken i samband med slalom. Första gången för att herrn gick ur med 4 pinnar kvar och drog in i tunneln som var nästa hinder, andra gången var det också en tunnel, som drog MER än slalomet. Med facit i hand borde jag vrålat "OTTO - slalom" istället för bara slalom...

På hemvägen stannade jag till på Rusta och nu kan jag verkligen kalla mig agilitynörd. Inköpte nämligen ett - slalom. Motiverar detta med de 2 ovannämnda diskningarna. Och så Lazers grundträning så klart!! Hindret har invigts idag...

Idag har vi för övrigt gjort lite av varje hemma och tog även en tur till en sjö i grannkommunen så Otto fick vattenapportera lite. Det pågick övningar med Newfoundlands och Leonbergers i samma sjö men vi lyckades hitta ett område för oss själva. Till historien hör att sjön i fråga härbärgerar en av Sveriges bästa kanot- och roddstadion... Så jag har varit där några gånger förut! Lazer fick prova att simma lite, men bara i koppel. Till och med Hampus, som inte brukar vara så badglad, rymde (!) i vattnet!

1 kommentar:

Tina sa...

Grattis Bibbi jätte kul;)