onsdag, juni 16, 2010

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Ikväll var planen:

  1. Jogging med Otto
  2. Slalomträning med Otto (“högerslalom” – i synnerhet ingångar)
  3. Träna slalomingångar och ligg med Lazer
  4. Fixa HU-distriktets hemsida (samma info som mailades ut igår)
  5. Dammsuga
  6. Vika tvätt

Av dessa har punkterna 2 och 3 blivit utförda… Punkt 1 gick åt pipan i o med att vi idag gjorde sista testerna på jobbet inför tidtabellsskiftet på söndag = blev senare hemkomst än normalt. På hemvägen blev jag inspirerad av det vackra vädret och stannade på stora plantskolan och köpte lite växter…

När jag kom hem föreslog B att vi skulle sticka till skogen och gå en sväng – vädret var ju vackert och han hade också kommit hem halvsent så hundarna hade inte fått någon promenad ännu. Sagt och gjort, in med hela flocken i bilen. Vi la en del krut på att försöka börja få Lazer att gå lite ordentligt i koppel vilket gjorde att rundan tog 5-10 min mer än normalt, inte så farligt egentligen. Vad som är mindre roligt är att det är gott om fästingar i den skogen – plockade bort 6 st som satt och kröp på Hampus när vi kom tillbaka till bilen. Urk!

Väl hemkomna igen tog jag tag i träningen. För icke-agilitynördar så är ett “högerslalom” alltså att jag har hunden till höger om mig när vi utför slalomet. Otto fixar “nästan” detta nu MEN – han vill gärna använda mig som första rundningsmärket vid ingången, så att han går IN från min vänstra sida. Höll på och tragglade en del med detta och det börjar nog lossna lite. Jösses så praktiskt det är att ha ett slalom hemma!

Lazer får redan från början lära sig att gå in från alla möjliga håll mellan de 2 första pinnarna, längre har vi inte kommit…

Sen var det dags att ta tag i de nyinköpta plantorna, som nästan alla kom i lämpliga krukor – återstår tomatplantan, melonplantan och kapkrusbärsplantan, som nog samtliga kommer att få bo i uterummet. Även en tjusig hibiscus återstår att finna en lämplig plats för. Bilder kommer, men det hann bli lite småskumt innan jag var klar. Dahliorna fick flytta ut nu också, nu borde det inte vara risk för nattfrost längre. 2 knölar har inte överlevt vinterförvaringen, märkligt nog var båda märkta som röda till färgen?

Nu säger alltså samvetet att jag borde ta tag i den där hemsidan, medan latmasken (?) säger att jag borde vila min trötta skuldra. Vet inte om det är så jättesmart att släpa runt på jordsäckar och krukor med den lilla skadan, men fint blev det!

I väntan på friska trädgårdsbilder kommer här några bilder på dahliorna från förra sommaren. IMG_0676   IMG_0679 IMG_0680 IMG_0681 IMG_0682

3 kommentarer:

Lotta sa...

Hehe... Iza fattade inte det där med högerslalom. Alla andra hinder kunde hon ta med mig på "fel" sida, men i slalomen blev hon totalt ställd. Eftersom vi inte satsade särskilt seriöst på agilitykarriären la jag int ner något jobb på det utan nöjde mig med vänsterslalom.

Bibbi sa...

Skumt, det står "0 kommentarer" på detta blogginlägg, men jag visste ju att det fanns en kommentar?!

Egentligen har det ju aldrig varit någon seriös satsning vi tänkte oss med Otto heller, det var mest meningen att husse skulle sysselsätta honom lite under icke-jaktsäsong... Men har jag nu skaffat ett slalom så kan man ju pilla lite med sådana övningar också, om inte annat bör det ju bli lite hjärngympa!

Anonym sa...

Hejsan!
Ville kika in och säga hej, jag är din hemliga bokbytarvän, och jag finns. Ska bli spännande att läsa på din blogg!!

Ha det så bra!!!