tisdag, maj 10, 2011

Har vi inget hem att vara i...?

Ja, det var inte utan att frågan i rubriken infann sig igår kväll när vi körde ut på klubben, både för egen del och några av klubbkamraternas... 3 dagar i sträck är mer än "normalt" även för mig.

B hade kurs, jag meckade med anmälningar till lydnads- och agilitytävlingen den 29 maj. När kursen hade paus passade jag på att träna Otto och Lazer. Rådgivning medelst mail har gett förslaget att försöka... ja vad ska jag kalla det - "toppa" honom ännu mer på belöningarna? Fram kom alltså leksaksbelöning (fleece-kamp-fläta) vilket jag är lite försiktig med. Dels för att vi inte vill ha fram mer kamp-/ägabeteende i eftersökssituationer (jag har sett Otto när han har hittat dött vildsvin och jag vet inte om jag hade kunnat "montera loss" honom från grisen i det läget, nu var det husse som fick hantera den biten), dels för att han inte ska äga/tugga i apporteringssituationer (en wachtel är ju en allroundhund så vid de enstaka tillfällen som husse jagar fågel så ska han ju kunna jobba där med) och dels så har han det lite otrevliga beteendet vid kamplek att han "tar om" och "tar om" och "tar om" och gärna gör det närmare och närmare mina händer...! Det gör ONT att få wachteltänder i nävarna... Om det var lek-belöningen som gjorde det, eller det faktum att vi var helt ensamma på banan, må vara osagt, men vi satte i alla fall den kombination som var uppställd för kursen (en 180-graders start, ett bakombyte och en tunnel där man skulle in i "fel" ingång - och så lite hinder däremellan så klart) på ett bra sätt. Jag provade även att variera starten lite för att inte bjuda för mycket på "nu kan vi banan". Sen blev det slalom - behöver alltid tränas - och balansnerfarter... Dessa kontaktfält... Vi får fortsätta nöta, och det funkade ju i söndags i alla fall (när jag kom ihåg "ner"-kommandot). Vissa i publiken hävdade att det var tveksamt med domaren godkände och jag var så pass nära så jag kan säga att han hade INTE fått "släpp"-kommandot om jag inte sett att det var tass på.

Lazer fick springa rakt fram 3 hopphinder, vi provade även att svänga men det var en lite för kraftig sväng. Bra dock att han lyssnar på mig när jag kallar (att den sen blev lite FÖR bra så han sprang förbi hindret, kan jag leva med just nu). Slalom för honom också, så klart.

Ikväll är det träningsdags igen. Men först - jobb...

2 kommentarer:

Lotta sa...

Beundrar dig att du orkar hålla på med allt detta idéella. Själv har jag blivit så "anti" efter alla dessa år så att jag nästan fick lite panik när jag igår lovade att vara testledare en halvdag nästa helg... Å andra sidan beror det väl, till viss del, på att det är för mycket i privatlivet just nu som snurrar i huvudet.

Bibbi sa...

Jag har ju faktiskt sagt nej till en del saker nu under våren och jag måste verkligen försöka se till att inte boka upp mig på lika mycket i höst som det varit nu i vår, helt hysteriskt. Risken finns väl att jag också blir helt anti till slut. Vi är med på ett MH här nere om ca 1 månad förresten...