fredag, maj 06, 2011

Tävlingsdj-ulen....

Igår var det deltävling 1 i klubbmästerskapet i agility. Vi har 4 deltävlingar under året och det räknas poäng baserat på placering i klassen och det är trots allt en smula prestige i såna här arrangemang. Eller? ;-)

Otto började glatt med att rusa och hälsa på domaren (vi har varit dåliga på att träna med "folk" bland hindren en tid och det straffar sig uppenbart). Sen hoppade han ÖVER en tunnel så där borde vi väl blivit diskade. Domare N hade i så fall de snälla glasögonen på sig för jag hörde ingen disk-vissling och körde på... och fick ett jättehopp ner från balansen. F-n, jag som har nött med kontaktfält under vintern. Inte tillräckligt uppenbart. Genomgick en kort inre kris. Ta om kontaktfältet och definitivt bli diskad. Eller köra på och förhoppningsvis komma i mål och få åtråvärda poäng i KM-kampen. Tävlingsdj-ulen slog till och jag körde på. Funderar dock skarpt på att på den inofficiella på söndag bara köra hoppklass. Annars måste jag tänka till rejält. Jag tror i o f s att jag missade att säga "ner" vilket är den normala "ordergivningen" för att gå hela vägen ner på kontaktfältet, så det kan ha bidragit. Jaja. Är det konstigt att jag har ångest för kontaktfältshindren när det gäller Lazer? Nej!!

I andra loppet blev det en disk, över fel hinder. Men, som vi har konstaterat flera ggr under vintern, han börjar gå bra nu under allt längre sekvenser. Det gäller bara att få de där sekvenserna att hänga ihop till ett helt lopp. Då j-ar!!

1 kommentar:

Lotta sa...

Sluta ha ångest! Det behöver inte alls vara samma sak med nästa hund. Själv hade jag ju grav ångest för inkallning med ställande som fick mig att lägga ner hela tävlingskarriären med Iza, och på senaste tävlingen med Karlsson fick vi ... 10:a på just det momentet. :) Och har oftast haft helt OK poäng annars också.

Tror Lazer kommer fixa det galant!