söndag, maj 08, 2011

Hunderi-helg

Igår var det spårkurs igen, praktikgång 2. Flera av deltagarna hade tränat flitigt sedan förra gången, kul!!

Det var varmt och soligt och det är ju trevligt, men frågan är hur det påverkade hundarna. Eftersom vi kör 2 spår för varje hund och det för flera gick sämre andra spåret… Mental påfrestning + värme = mindre bra? Kan vara värt att fundera över.

Eftersom jag ändå var i skogen så passade jag på när kursarna hade kört hem, och la ett spår åt Lazer. Ca 100 meter, rakt fram, fin granskog med mossunderlag. Fick ligga ca 30 minuter. Som vanligt far han fram som en dammsugare i 190 km/tim… och slår stundtals ganska kraftigt. Nu lyckades jag även bli lite bortvimsad av det beteendet så jag tappade riktningen lite, men vi kom fram till slutet (fleece-kamp-fläta).

Det finns en del att fundera på och inte minst träna på!!

Efter det så körde jag till klubben där vi skulle förbereda för inofficiell agilitytävling som L höll i som projektarbete i skolan.

Och sen var DEN dagen slut…

Idag var det upp i ottan för ovannämnda agilitytävling… Fördelen var att vi var klara vid 13-tiden. Då hade jag hunnit både funktionära och tävla. Otto, som ju faktiskt under vintern verkat blivit “bättre”, var tillbaka i gamla spår. In i tältet och hälsa på funktionärer… Bläh. Just det beteendet är så jämrans svårt att “komma åt” känner jag. I andra klassen gick det bra i alla fall… 8 hinder. Sen kom det en svårighet vi inte riktigt redde ut och då ballade han ur igen. Suck. Ja, fullt ut känner jag inte att jag kan ta på mig de här grejorna som förare… Visst, någonstans är han väl inte tillräckligt väl genomtränad, men när det är saker som vi tränat på (i första klassen, som var hoppklass) och han ändå sk*ter i mig?!

När det hela var klart körde vi hem och sen har hundarna sprungit på tomten och jag har – trädgårdspysslat. Vi köpte potatis- och jordgubbstunnor tidigare i våras och nu är jordgubbsplantorna flyttade och sättpotatisen nedpetad. Och så är det grönsaker sådda och lite blommor också…

Och så var den här dagen nästan slut också. Tjohej…

2 kommentarer:

Lotta sa...

Inte för att du bett om råd, men du får ett ändå; längre liggtid och ... längre spår! På 100 meter hinner han ju inte landa och inte heller förstå vad som lönar sig, dvs att ta det lugnt med näsan i marken. Med längre liggtid blir du ju även av med mer luftvittring och då ökar ju "risken" att han måste ner med näsan.

Bibbi sa...

Jo, jag... vet... Jag har väl "fegat" lite eftersom det gått så långa perioder mellan spårtillfällena men nu ska det bli bot och bättring. På lördag ska jag ta tag i det hela inte minst liggtiden!