fredag, januari 19, 2007

På förekommen anledning...

Ja, var ska jag börja...

Det var ju det här med trappor. Detta kom upp på BK igår och genast var det någon som började tjata om att "jamen valpar ska ABSOLUT inte gå i trappor". Hallå... Jag orkade av någon anledning inte ta upp diskussionen (med stigande ålder har jag märkt att jag väljer mina strider allt oftare) men min bestämda uppfattning är att så länge valpen SJÄLV VÄLJER att göra en sak, och det inte händer allt för ofta, så kan det knappast vara skadligt. Han är faktiskt dryga 6 månader nu. Och det handlar ju inte om att springa upp och ner för trapporna dagen lång, utan ett par gånger om dagen! Jag kan också se en viss skillnad om man bor (som jag gjort i ett "tidigare liv") 3 trappor upp utan hiss. Då kanske man inte ska låta valpen gå upp och ner för trapporna varje gång man ska ut! Har också sett tillräckligt många exempel på hundar som skötts "enligt konstens alla regler" men lika förb-at har fått HD...

Sen så kan jag också konstatera (med anledning av Lottas kommentar på mitt föregående blogginlägg) att det där med stängd sovrumsdörr - ja kanske. Men jag tycker av någon anledning att det blir så "instängt" i sovrummet då?! Dålig ventilation har det säkert berott på tidigare, men i somras satte faktiskt B in en ny ventil i sovrummet. Kompostgallergrind är uteslutet. Detta skulle nämligen framkalla livsfara för B om utifall att han av någon anledning behöver stiga upp på natten. Då är han nämligen mer död än levande och en dylik anordning skulle han definitivt inte minnas = snava över denna med följder jag helst inte vill fundera allt för mycket över. Däremot har jag faktiskt redan tidigare funderat på en gallergrind (en "riktig" alltså) mellan hallen och resten av nedervåningen. På det viset skulle man kunna begränsa eventuella nattliga härjningar - och även vill viss del begränsa i andra sammanhang också. Ibland vill man ju inte ha hundarna i hallen, helt enkelt. Tror jag ska ta och lyfta den här frågan igen hemma!

Igår kväll kom det faktiskt lite snö! Den låg inte kvar särskilt länge hemikring, men när jag kom till jobbet imorse var det vitt på marken i denna stad. Och idag har vi även sett SOLEN (!). Man lär väl knappast kunna hoppas på att DET ska hålla i sig i helgen.

Eftersom vi åkte ut till BK trots det usla vädret så får jag väl också rapportera att jag HAR tränat lydnad. Fritt följ, inkallning med ställande, sitt-ligg fjärr (inte SÅ kul i den blötan så vi la ner det ganska snabbt) och - faktiskt - också några agilityhopphinder. Ju mindre agility jag kör, desto mer tänd på det blir Hampus. Funderar faktiskt på att spåra lite imorgon förmiddag eftersom B då tänker ta Otto till skogen på egen hand. Det är nog dags att göra en träningsplanering - tänk, jag som har en bakgrund som "nitisk" elitidrottare... då var man noga med träningsprogram/-planering och uppföljning = träningsdagbok. Varför är jag så dålig på sånt när det gäller hundträningen?!

Idag är det lite smålugnt på jobbet = jag fortsätter med mina små städprojekt (och skriver blogg)... Det egentliga projektet dvs det som jag faktiskt arbetar med, har nog gått lite i "stå" igen. Det är lite av ketchupeffekt där - ibland kommer ingenting och ibland kommer allt på en gång. Nu blev ett möte vi skulle haft på måndag inställt med kort varsel så plötsligt får jag en hel arbetsdag "över". Eller egentligen en och en halv, för det brukar ta minst en halv dag att färdigställa protokollen efter dylika möten. Kanske kan jag bli färdig med städningen?!

Det är förresten lustigt hur man associerar olika förkortningar. En nyanställd här på jobbet sa vid sin presentation att h*n är väldigt aktiv i X BK. Det tog dock inte så lång stund för mig att inse att förkortningen syftade på BollKlubb, inte BrukshundKlubb...!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hos oss kör vi med stängd sovrummsdörr och öppet fönster. Hur mycket beror på väder och framför allt vind.

Ja det där med förkortningar... När vi började med "automatisk" prenumeration på Bingolotto visade det sig att ett antal medlemmar fyllt i att de ville stödja Borås BK och det visade sig att det i Bingolottos värld var Borås BollKlubb (eller möjligen BowlingKlubb?). Snopet för oss, men dom var säkert glada...

Anonym sa...

Förresten; Iza har sprungit som en galning i vår trappa sen hon var spädvalp. Hon tyckte det var fullkomligt störtroligt! Hon har A på höfterna! Tror inte på den där teorin. Har hunden höftledsfel så har den, om inte, tja... Så länge dom behärskar tekniken, tar det på sina egna villkor och inte ramlar så måste det ju bara hjälpa till att bygga upp muskler?

Åh jösses vad illa jag stavade i förra kommentaren. Irriterande att man inte kan gå in och korrigera när man väl tryck på "publish".