måndag, januari 15, 2007

Valpkurs, storm och lite annat


Igår hade jag skrivit ett hyfsat långt inlägg om helgens övningar, men precis när jag skulle publicera det så la adsl-uppkopplingen av. Bortsett från detta så klarade vi gårdagens storm/orkan förhållandevis bra. Telefonen fungerade, ström hade vi också största delen av tiden. Fördelen med att bo i utkanten av en by och med nedgrävda ledningar!


I lördags hittade jag ett vårtecken i trädgården. Se bilden ovan, ytterst suddig eftersom den är tagen med mobilen och jag är USEL på att fotografera med den. Detta är alltså Skåne i januari 2007. Det har inte ens varit någon vinter ännu?!


Jag var dessutom jourhavande hundförare på Ottos valpkurs i lördags eftersom B var och jagade. Det var spår och uppletande på programmet och att Otto spårar vet jag ju för det har ju B ägnat sig åt bl.a. hemma i trädgården. Lite förvånande dock var han rätt ointresserad av klöven som jag släpat efter mig, det var mer spännande att ta reda på vart matte fortsatt?! Vid uppletande av föremål var jag nåååågot tveksam till att släppa Otto lös men han HAR ett stort föremålsintresse och jag hade visselpipan om halsen så jag vågade chansa. Sen råkade han smita i samband med fikat vilket ledde till att jag gjorde en regelrätt infångning... Kommentar från en av kursledarna: "Du borde väl veta bättre än att kasta dig över hunden så där". Jovisst, men tänk om jag skulle komma hem utan hund... Eftersom alla känner till historiken med Bs tidigare, i förtid insomnade, hundar så var de ju tvungna att hålla med om att det vore ju för hemskt. Infångningen var därmed ursäktad...


Det här med jakt är för övrigt en hobby för vissa och ett kall för andra. Jag börjar inse (om jag inte gjort det förut) att B tillhör den sistnämnda gruppen. Gissa vem som gav sig ut på jakt igår förmiddag... Trots rekommendationerna från SMHI m.fl. att man skulle hålla sig inne. Nu var det fältjakt på programmet så några nedfallande träd riskerade de väl inte direkt på just den jakten.


Eftermiddagen ägnade vi åt att införskaffa 2 st lampor att hänga i fönstret (samt ett besök på Ica Maxi). Vi har tidigare haft en mindre "bordslampa" som stått i fönstret men den var det en hund som lyckades dra i golvet innan advent = trasig. Nu kom B på den lysande (!) idén att lampor som hänger, borde klara sig bättre mot nyfikna hundar. Så medan han monterade lampor, ägnade jag mig åt att stryka gardiner (julgardiner ner - vanliga gardiner upp) samt ett par skjortor. Strykning är INTE någon favoritsyssla precis. Dessutom syddes ett par byxor upp och 2 par av Bs byxor lagades (tveksamt om det kommer hålla dock). Jag kände mig riktigt huslig och duktig efter denna insats!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ooops så huslig man kan vara då ;-)

Hängande fönsterlampor med glas-skärm kan dock också vara riskabelt med nyfikna fönsterhundar. Eftersom jag såg tydliga tecken på att Iza varit PÅ köksbordet när jag gick ut och spårade med K här om dagen så undrar jag hur länge fönsterlamporna håller hemma, trots att dom hänger...?