torsdag, januari 25, 2007

Rubrik?!

Idag har jag ingen så där tydlig "reflektion" så att jag ens kan sätta en vettig rubrik på detta blogginlägg!!

Nåja... igår flexade jag ut strax efter lunch, dels för att åka hem och kolla hur lillkillen mådde och dels för att B hade bokat tid för att få dubbdäcken pålagda på "stora" bilen. VA?! Skriker ni nu alla, det är ju lag på vinterdäck. Jodå, men till historien hör att de däck som satt på som "original" när bilen köptes var sk året-runt-däck. Dvs godkända för vinterbruk. Och så här långt, med den brist på vinter som vi har haft i Skåne, har det inte känts motiverat att slänga på dubbade däck för att kasa runt med på barmark. Nu blev det ju dock lite mer motiverat med det vinterväder vi har haft de senaste dagarna. Eftersom jag har lite lättare att "flexa ut" åtminstone de dagar när det inte är möten osv, så faller det väldigt ofta på min lott att köra bilarna till service, hundarna till veterinären och liknande.

Till historien hör också att när dubbdäcken inköptes förra vintern så tvärvägrade B att lägga pengar på fälgar också. Däck till en SUV är inte billigt precis, kan jag säga. Och eftersom det här är en av de punkter där det är skillnad på "min" och "din" bil (och ekonomi) så lade jag mig inte i det beslutet. Igår när jag kom in på däcksfirman (där de känner B, framför allt genom jobbet) så var det fler än en av killarna där som muttrade att "säga åt snåljåpen att köpa fälgar också". Nu visade det sig att de däck som satt på bilen var på gränsen till lagliga så dessa kasserades och så får det bli nya sommardäck till våren. :-)

Jag vet inte om jag nämnde det, men i tisdags morse var det -14 grader när jag gick ut. Igår var det lite mildare, bara -4, imorse var det stjärnklart igen och -10. När det väl blir vinter, blir det det rejält?! Från +10 grader till -14 på bara några dagar?! Och imorgon ska det tydligen vara plusgrader igen så då är det väl slut med snö och vinter för den här gången. Hann i alla fall ta några "snöbilder" på hundarna igår eftermiddag, ska se om jag kan lyckas montera in en bättre bild än den i förra inlägget (som var taget med mobilen, därav den något bristande kvaliteten).

Lillkillen verkar i alla fall vara på bättringsvägen. (Peppar peppar...) Igår fick han flera småportioner ris, morotspuré och fiskbullar. "Kvällsbajset" såg jag aldrig men enligt B var det OK. Imorse bidde det inget "output" alls, så det gör att jag utgår jag från att magen har stabiliserat sig. Vi får se hur det verkar i eftermiddag/kväll.

Rent jobbmässigt är det lite segt just nu. Av olika skäl har projektet "gått i stå" så jag har det ganska lugnt = jag städar vidare... ja, det tar tid men det beror på att i vissa fall finns samma dokument på 3 olika ställen i datorn = på 2 servrar + lokalt och då gäller det att reda ut vilken version som är den rätta - om det ÄR flera versioner - och vad som ska sparas. OM det överhuvudtaget behöver sparas. Och när det gäller papper så är det väldigt mycket som ska köras i papperstuggen... Lite nu och då får jag hänga med på "ordinarie verksamhet" också. Någon gång blir väl projektet klart och då är det ju inte helt fel att ha ordentliga kunskaper om verksamheten, så blir det svårare för arbetsgivaren att "släppa iväg mig", eller hur jag nu ska uttrycka det. En tillsvidareanställning hade ju inte varit helt fel.

Ja, och så har jag återigen konstaterat att föreningslivet är intressant. Hade ett långt samtal med hundungdomsklubbens utflyttade (och därmed avgående) ordförande igår kväll, om förenings- och hundverksamhet i allmänhet och en del saker i synnerhet. Det kommer nog att bli ett spännande årsmöte om ett par veckor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ibland är det bra att vara "oersättlig" så lycka till med det projektet.

Skönt att lillebror är bättre i magen. Här verkar det också ha lugnat ner sig.