måndag, januari 22, 2007

Snökaos!

Det är bara att konstatera. Så fort det blir vinter i Skåne, så utbryter totalt kaos i trafiken. Man kan ju inte låta bli att fundera över vad det är som gör att 5 cm snö blir en sådan röra?! Idag har det verkligen varit superhalt också - möjligen finns det en koppling till den berömda fukten i luften här nere? Alla som vet hävdar ju att kylan längre norrut i landet är torrare och att det därmed inte alls känns lika kallt som när det bara är ett par minusgrader i södra delarna av landet. Just nu är det 6-7 minusgrader och kallare ska det bli under natten tydligen. Inte alls förvånande, det var stjärnklart och fint när jag och Hampus var ute på promenad för en stund sedan.

Hemresan från jobbet idag blev av det besvärligare slaget. Redan vid 15-tiden dök det upp indikationer på att det vanliga tåget hem nog skulle vara inställt... Skadad som jag är av att jobba inom kollektivtrafiken så följdes utvecklingen noggrannt. Enligt de uppgifter som fanns tillgängliga på Internet så handlade det om tekniskt fel på det berörda tåget, ersättningsbussar skulle sättas in. Jag traskade alltså ner till stationen men var inte allt för hoppfull. Det där med ersättningsbuss har jag hört förr...

Döm om min förvåning när det faktiskt fanns en buss på plats! Resan, som med tåget tar 3o minuter, tog ca 1 timme... Det gick INTE fort och tur var väl det i halkan. Ganska intressant att lyssna på medresenärerna. En vanligt förekommande uppfattning var att det var vädrets fel att tåget inte gick. Återigen visar sig vikten av att ge rätt information till kunderna/resenärerna. Den stackars bussföraren hade helt klart inte någon vidare tacksam uppgift eftersom informationen från stationsvärdarna var något förvirrad. Det KANSKE skulle komma en direktbuss till Helsingborg... Annars GÅR det ju faktiskt att ta tåget till Lund och byta där. Suck... Vid framkomst till hemstationen så var det faktiskt någon som konstaterade att "nåja, vi kom hem i alla fall, det är ju ändå viktigast". Det är såna här gånger som jag är rätt glad att folk i allmänhet inte vet var jag jobbar!

Kanade alltså in hemma ca 1 timme senare än normalt. Det gick i 50-60 på vägen hem från stationen (90-väg), isgata är bara förnamnet... En kort sekund var det lätt panik vid stationen också då det verkade som om låsen på bilen hade frusit ihop, men till slut löste sig det också. Ska genast stoppa en låsspray i handväskan!

1 kommentar:

Anonym sa...

Är det ert snöfall vi fått idag? Här fullkomligt vräker snön ner. Har nog kommit 1 dm på en timme och det bara fortsätter... :(