lördag, januari 20, 2007

Snö!

Idag har det faktiskt ramlat ner lite snö här. Eller ja snö och snö... slask... Men vitt och det har stannat kvar på marken. Och som bekant, så fort nederbörden kommer i "fast form" så utbryter kaos i Skåne. Riktigt hur kaosartat det har varit idag vet jag faktiskt inte, jag var visserligen ute och körde eftersom jag skulle försöka göra en insats till på shoppingområdet, och kunde då konstatera att snögränsen gick ganska exakt vid Åstorp, på vägen mot Helsingborg. Det här slabbet hade vi väl dock egentligen kunnat vara utan.

Det var ju det här med shopping och jag då... Egentligen tror jag ibland att en stor del i min "bristande shoppinggen" helt enkelt handlar om att jag är snål...?! Det är ju rea på rean nu och se DÅ vaknar jag till. Dessutom såg jag till att vara inne på närmaste (nästan) större köpcentrum redan 20 över 10 dvs det var rätt lugnt och inte så mkt folk. Jag AVSKYR att handla kläder när det är miljoner andra människor i butikerna. En annan sak som jag har konstaterat att jag AVSKYR, mest för att jag är lat tror jag, är att stå i provrum. Att slita av sig en massa kläder, prova ett plagg och sen gå ut igen... GAAAHH. Idag bestämde jag mig alltså för att samla på mig MYCKET att prova. Jag hade ju dessutom ett par julklappspresentkort att handla för (snålheten åtgärdad...). Sagt o gjort. In i provrummet i butik X med 5 tröjor och 1 par byxor. Det blev 2 tröjor... Travade vidare till butik Y, där jag samlade på mig inte mindre än 7 par byxor (nåja, 4 par var egentligen 2 - jag har ju lite problem med det här med storlekar för tillfället så det var samma modell i 2 olika storlekar) samt en tröja. Tröjan satt riktigt skapligt men eftersom det var ull i den så vågade jag inte riktigt "chansa". Minsta krympning vid tvätt och den hade blivit för liten. Nu finns samma kedja i staden där jag jobbar så jag ska kolla där också. När det gäller byxor så... ja jag vet inte vad det är men inte var de modellerna gjorda för min kropp i alla fall!

B hade tagit Otto med sig och stuckit till skogs redan innan jag körde. Hampus fick vara hemma själv och "passa huset". Han var lite smått förorättad över att båda bilarna försvann och han inte fick följa med, verkade det som. Tog en ordentlig promenad med honom på eftermiddagen medan köksgolvet torkade efter dammsugning och golvmopp. Tycker ibland att mina helger mest bara består av städning och hundpromenader och möjligtvis lite hundträning?!

B har stuckit iväg på vildsvinsvak och sa något skamset om att "jamen du kan ju se på Galenskaparna" (julklapps-DVD-boxen). Hmmm.... jag har inte precis några sysselsättningsproblem bara för att du lämnar hemmet, konstaterade jag. Det finns massor av föreningsgrejor att ta tag i, 4 böcker att läsa, "På spåret" på TV, en skjorta och ett par byxor att stryka...

1 kommentar:

Anonym sa...

Det tar några år (10?) innan "dom" inser att man klarar sig utmärkt hemma en kväll på egen hand och att man t o m vet hur fjärrkontrollen funkar. :-)