torsdag, augusti 07, 2008

Grått, grått...

Det mulnade som sagt på igår och idag varnas det för mer regn. Såna här gånger är jag rätt glad att vi bor på en liten "höjd"... Bakom vår tomt så sluttar ängen/hästhagen ner mot ett dike - som just nu är mer en flod än ett dike! Men det ska alltså tydligen komma mer vatten, var nu det ska bli av!?

Igår kväll gick jag faktiskt ut och körde lite "hemmalydnad" med Hampus och Otto. Hampe fick några korta fritt-följ-övningar och jisses så taggad han var! Men det är klart, vi har i princip inte tränat sen vi var på klubben i torsdags och då blev det rätt sparsamt pga värmen. Sen kom ju USM och i bilen dit blev Hampe dålig i magen (jag har nog inte nämnt det innan), när vi kom fram till campingen och höll på och ställde upp husvagnen så blev han AKUT nödig och gjorde två högar I BILEN. Det var INTE kul att sanera buren utan att ha ordentlig tillgång till vatten osv. Det lyckades i alla fall hyfsat och nu är bilen städad ordentligt efter hemkomst. Som tur var hade hundarna inte lyckats "trampa runt" i eländet, tack o lov. Det blev med andra ord svältkost under helgen och då blir det ingen träning heller. Troligen var det värmen han reagerade på för magen repade sig hyfsat snabbt. Även Otto var lite "risig" på kvällen - men där är det nog frågan om inte det var orsakat av att han råkat svälja lite saltvatten. Medan jag dömde freestyle så åkte husse nämligen iväg på jakt efter en badplats där hundarna kunde svalka sig lite - och han hamnade ju så klart ute vid kusten. Ottos mage stabiliserade sig ännu snabbare - därav misstanken om saltvatten...

Nåja, vi körde några skick mot rutan, lite vimsigt första gången och det är klart, det var ett tag sen vi körde lydnad hemma i trädgården bland trädgårdsmöbler, växthus och annat! Ikväll är det träning på klubben (och styrelsemöte).

Otto fick apportera lite, jag har ju fått för mig att köra metallen först på honom (visade ganska snabbt tendenser att tugga på träapporten - vi hade en hund på USM som gjorde rejäla märken i apporten och så vill jag INTE ha det) och det går lysande. Nu ska vi "bara" köra in avlämnandet också - och "apporteringen" i lydnadsklass I dvs "hålla fast". Hämta, det är inget problem, men det hade jag inte väntat mig heller. Ja - jag vet att man ska BÖRJA med avlämnandet, men kom ihåg att det här är en jakttränad hund och apportering ingår i unghundsprovet som han gjorde förra hösten. Och då med fågel... Som jag kanske nämnde i rapporten då, så var ju faktiskt Otto den enda hunden på provet som apporterade! Det momentet i wachtel-provet är ju faktiskt KLART träningsbart. Tyvärr togs ju kravet bort på att man måste ha en godkänd apportering för att bli godkänd på hela provet, det räcker att man har "försökt" och det kan jag tycka är lite synd - när rasklubbens "paroll" är Kortdrivare-Eftersökshund-Apportör! OK, de flesta som köper en wachtel gör det nog inte för att ha den som apportör, men egenskaperna ska ju onekligen finnas där.

1 kommentar:

Unknown sa...

Råkat svälja saltvatten? Det är ju asgott matte, man måste vräka i sig! Blä.